• 26 Απριλίου 2024,

Προεγκρίσεις τέλος- Αλλάζει η διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων

 Προεγκρίσεις τέλος- Αλλάζει η διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων

Η χθεσινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας ήταν διαφορετική απ’ όλες τις προηγούμενες. Αποσύρθηκαν 7 θέματα προεγκρίσεων ίδρυσης καταστημάτων, κρίθηκε περιττή η συζήτηση τους και η λήψη απόφασης.

Αυτό έγινε κατόπιν της εφαρμογής της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) η οποία ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Η Κ.Υ.Α. 16228 αλλάζει τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων κι έτσι παύει το στάδιο της προέγκρισης. Η προέγκριση χορηγούνταν με απόφαση του τοπικού συμβουλίου, διευκόλυνε τον επαγγελματία να λειτουργεί κανονικά μέχρι να του χορηγηθεί η οριστική άδεια λειτουργίας. Ίδια τύχη φαίνεται ότι θα έχει η διαδικασία χορήγησης άδειας παράτασης μουσικών οργάνων. Το τοπικό συμβούλιο έδωσε χθες 4 άδειες αλλά όπως φαίνεται αυτό έγινε τελευταία φορά μιας κι η Κ.Υ.Α. αφορά και αυτήν την πλευρά της λειτουργίας των καταστημάτων.

Με την εφαρμογή της Κ.Υ.Α. η αδειοδότηση των καταστημάτων απλουστεύει κι ο έλεγχος των δικαιολογητικών γίνεται αργότερα. Ανακύπτει ωστόσο ζήτημα με τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων των τοπικών συμβουλίων, στις συνεδριάσεις των οποίων τα μαγαζιά ήταν το κυριότερο αντικείμενο και συχνότερο θέμα. Τέλος χθες το τοπικό συμβούλιο αποδέχθηκε αίτημα του Λιμεναρχείου. Στις 30 Μάη στο κλειστό Κολυμβητήριο θα γίνουν εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος ναυαγοσώστη.

Διαβάστε επίσης