• 8 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Εκπρόσωποι του Νοσοκομείου για το εμβόλιο:«Η μόνη διέξοδος απ’ αυτό που ζούμε»

 Εκπρόσωποι του Νοσοκομείου για το εμβόλιο:«Η μόνη διέξοδος απ’ αυτό που ζούμε»

Έκτακτη συνάντηση με τους δημοσιογράφους είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Νοσοκομείο οι εκπρόσωποι του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο διοικητής Ντίνος Κλειτσιώτης, ο αναπληρωτής διοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Βαγγέλης Καμπουρίδης και ο πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων Ξενοφώντας Κροκίδης μίλησαν για το αντί του covid εμβόλιο και τη διαδικασία των εμβολιασμών του προσωπικού του Νοσοκομείου. Παρουσίασαν ταυτόχρονα ειδικευόμενο γιατρό από την Αθήνα που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στις κλινικές covid του Νοσοκομείου Καβάλας.

Το Νοσοκομείο προετοιμάζεται για τη διαδικασία των εμβολιασμών του προσωπικού του, η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αρχίσει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Χθες που ήταν η πρώτη μέρα δηλώσεων, περισσότεροι από 250 από τους 965 εργαζόμενους του ιδρύματος δήλωσαν ότι θα κάνουν το εμβόλιο. Υπολογίζεται ότι το νούμερο θα διπλασιαστεί τουλάχιστον. Ορίστηκαν ήδη τα δύο σημεία των εμβολιασμών, οι οποίοι θα γίνονται πρωί απόγευμα. Είναι χώροι γιατρών στα εξωτερικά ιατρεία.

Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Βαγγέλης Καμπουρίδης είπε στους δημοσιογράφους: « Πρόκειται για το πιο καθαρό εμβόλιο που φτιάχτηκε ποτέ. Είναι ασφαλές. Είναι η μόνη διέξοδος από αυτό που ζούμε. Ο κόσμος δεν πρέπει να ενδίδει στην παραφιλολογία που αναπτύσσεται». Ο κ. Κροκίδης είπε: « Οργανώνουμε τον εμβολιασμό στο Νοσοκομείο. Ήδη δήλωσαν ότι θα κάνουν το εμβόλιο 250 από τους εργαζόμενους. Νούμερο ικανοποιητικό για αρχή. Ξεκινάμε μάλλον μετά τα Χριστούγεννα».

Με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου ανακοινώθηκε ότι χθες πέθανε στο Νοσοκομείο 95χρονη με covid ενώ οι ασθενείς με κορωνοϊό στο ίδρυμα- την ώρα της συνέντευξης τύπου- ανακοινώθηκε ότι ήταν 88. «Έχουμε μία πτώση αλλά όχι αυτήν που θα θέλαμε, μετά από 40 ημέρες λοκ ντάουν. Όπως συζητάμε και με τους γιατρούς μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια καλύτερη μείωση των περιστατικών» είπε σχετικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

*Χθες ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα των πρώτων εμβολιασμών στη χώρα: «Σχετικά με την άφιξη του εμβολίου στη χώρα και την έναρξη των εμβολιασμός ο πρωθυπουργός είπε ότι αναμένεται η έγκριση του εμβολίου της Pfizer στις 22 Δεκεμβρίου και οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου. Από την επόμενη μέρα, στις 27 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε επίσης