• 18 Μαΐου 2024,

Εκπρόσωποι του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στο γραφείο του Αλέξη Πολίτη

 Εκπρόσωποι του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στο γραφείο του Αλέξη Πολίτη

Δραστήριο ως συνήθως και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας και το προσωπικό του.

Κι ενώ η πετυχημένη δράση «Πίσω από τη βιτρίνα» συνεχίζεται (σε βιτρίνες αρκετών καταστημάτων στην αγορά), δύο εκπρόσωποι του επισκέφθηκαν τη Δευτέρα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλέξη Πολίτη. Με τον οποίο (και την ΠΕ Καβάλας) συμφώνησαν συνεργασία.

Σχετικές είναι οι ανακοινώσεις- αναρτήσεις στο διαδίκτυο:

Μαρία Στεργίδου: «Με μεγάλη μας χαρά η κοινωνική λειτουργός και η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και διακεκριμένου ιατρού Πνευμονολόγου κ.Αλέξη Πολίτη και πραγματοποιήσαμε μία διά ζώσης συνάντηση μαζί του στο γραφείο του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ανησυχία του για τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης γυναικών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και συχνά συμβαίνουν δίπλα μας και τόνισε την αναγκαιότητα εγρήγορσης και δράσης. Συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης και τονίστηκε η σημασία ύπαρξης υποστηρικτικών δομών για τα θύματα, όπως το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας, καθώς επίσης και η αναγκαιότητα αλληλεγγύης που όλοι πρέπει να δείχνουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει το έργο και τις δράσεις της δομής, διότι η βία κατά των γυναικών είναι ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που μας αφορά όλους. Τον ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη υποστήριξη!».

Αλέξης Πολίτης: «Σας ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και την κατάθεση ιδιαίτερα γόνιμων ιδεών. Η βία κατά των γυναικών είναι ένα άθλιο φαινόμενο, που μια δυτική, ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία οφείλει να πατάξει, να εκριζώσει. Είμαι δίπλα σας στον τεράστιο αγώνα σας».

Διαβάστε επίσης