• 28 Μαρτίου 2024,

Έκτακτη γενική συνέλευση αρτοποιών λόγω πλαστικής σακούλας

 Έκτακτη γενική συνέλευση αρτοποιών λόγω πλαστικής σακούλας

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης στο κτήριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών. Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη αφού το μοναδικό θέμα της συνέλευσης σχετίζονταν με τη χρέωση στους καταναλωτές της πλαστικής σακούλας.

Τα αρτοποιεία ως γνωστό χρησιμοποιούν κατά κόρον τις πλαστικές σακούλες αν και τα εμπορεύματα που διακινούν είναι μικρής αξίας. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της Συντεχνίας κ. Δρόσος, επικρατεί παρεξήγηση καθώς οι καταναλωτές πιστεύουν ότι τα αρτοποιεία πωλούν τις πλαστικές σακούλες. Είναι ένα τέλος που το αποδίδουμε στο κράτος, σημείωσε ο κ. Δρόσος, ζητώντας αυτό να γίνει κατανοητό από τους καταναλωτές. Δεν μπορούσε να απορροφήσουμε το συγκεκριμένο τέλος, επεσήμανε, εξηγώντας ότι στη γενική συνέλευση της Τρίτης αποφασίστηκε από τους παρόντες αρτοποιούς να μην απορροφηθεί το κόστος της πλαστικής σακούλας και να εισπράττεται κανονικά.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ορισμένα αρτοποιεία δοκίμασαν να απορροφήσουν το κόστος της πλαστικής σακούλας ή εκμεταλλεύθηκαν τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου προκειμένου να ενημερώσουν το καταναλωτικό τους κοινό. Από τη Δευτέρα σχεδόν κανένα αρτοποιείο δεν απορροφά το κόστος και το εισπράττει από τους καταναλωτές, αυτό όμως γίνεται προκειμένου να αποδοθεί το τέλος στο κράτος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών, που εκλέχθηκε στην εκλογική διαδικασία του περασμένου Μάη, πρόθεση του ιδίου και των συναδέλφων του είναι να δημιουργήσουν σχολή αρτοποιών στον ΟΑΕΔ Καβάλας. Υπάρχει προοπτική λειτουργίας της συγκεκριμένης σχολής από τον ερχόμενο Οκτώβρη. Όπως είπε ο κ. Δρόσος σημειώνεται έλλειψη αρτοτεχνιτών καθώς ειδικά στο νησί της Θάσου οι φούρνοί ματαίως αναζητούν τεχνίτες. Αυτό το κενό θα μπορέσει να καλύψει η σχολή αρτοποιών που αναμένεται να λειτουργήσει στον ΟΑΕΔ.

Διαβάστε επίσης