• 19 Απριλίου 2024,

Έκτακτη γενική συνέλευση έκαναν οι υπό κινητοποίηση λογιστές- φοροτεχνικοί

 Έκτακτη γενική συνέλευση έκαναν οι υπό κινητοποίηση λογιστές- φοροτεχνικοί

Συνεχίζεται σήμερα δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η πανελλαδική κινητοποίηση λογιστών φοροτεχνικών.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση των μελών του τοπικού συλλόγου είναι μεγάλη και δυναμική. Αυτό το συμπέρασμα φάνηκε στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση που έκανε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου ο τοπικός σύλλογος. Η προσέλευση ήταν άνω των 40 ατόμων.

Νούμερο ιδιαίτερα μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν χειρουργική μάσκα.

Πρόκειται λοιπόν για μία πανελλαδική κινητοποίηση αποχής από ηλεκτρονικές υποβολές εντύπων. Σε σχέση με την προηγούμενη -επίσης πανελλαδική κινητοποίηση- αυτή που τελειώνει σήμερα είναι δύο ημερών. Και όχι μίας. Λογιστές και φοροτεχνικοί δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων.

Απέχουν από οποιαδήποτε διαδικασία που έχει σχέση με την πλατφόρμα «Εργάνη». Γενικά οι λογιστές και φοροτεχνικοί δεν χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους, γεγονός που επηρεάζει τη λειτουργία του κράτους.

Ειδικότερα τα έσοδα του, τα οποία μειώνονται. Τα παράπονα των λογιστών και φοροτεχνικών είναι πολλά. Με παρελθόν όλα. Προσπαθούν να πιέσουν κυρίως με τη διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων, τις οποίες δεν καταθέτουν. Αυτή τελικά έχει καθυστερήσει. Ζητούν επίσης να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους μέσω της ομοσπονδίας τους. Με τον ίδιο τρόπο θα προωθηθούν για επίλυση και τοπικά ζητήματα- αιτήματα. Στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση λογιστών φοροτεχνικών του Νομού Καβάλας την εισήγηση στα προβλήματα και στο θέμα της κινητοποίησης έκανε η πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου Γεωργία Εμινίδου.

Διαβάστε επίσης