Εκτέλεση δρομολογίων φέρι μποτ μόνο με την έγκριση του Λιμεναρχείου

 Εκτέλεση δρομολογίων φέρι μποτ μόνο με την έγκριση του Λιμεναρχείου

Συζητήθηκε χθες το πρωί στο Μονομελές Καβάλας υπόθεση με κατηγορούμενη ναυτιλιακή εταιρία που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας κατηγορούνταν ότι επιχείρησε να εκτελέσει δρομολόγιο στη γραμμή της Κεραμωτής χωρίς αυτό να έχει προηγούμενη έγκριση από το Λιμεναρχείο. Αν και ο κατηγορούμενος αθωώθηκε, από την διαδικασία προέκυψε η σαφής προϋπόθεση που θέτει ο νόμος. Κάθε δρομολόγιο για να εκτελεστεί πρέπει νωρίτερα να έχει την έγκριση της λιμενικής αρχής. Στην προκειμένη περίπτωση νωρίς το πρωί η εταιρία εξεδήλωσε την πρόθεση εκτέλεσης δρομολογίου ολικής ναύλωσης. Θα εξυπηρετούσε επαγγελματίες που επρόκειτο να κινηθούν στη Θάσο. Η εταιρία τοποθέτησε σχετική ενημερωτική πινακίδα στο γκισέ έκδοσης των εισιτηρίων. Το γεγονός προκάλεσε την κατάθεση μήνυσης εκ μέρους του Λιμεναρχείου. Τελικά το δρομολόγιο δεν έγινε κι αυτό το γεγονός είχε τη σημασία του για την αθώωση του κατηγορούμενου. Ο συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίστηκε ωστόσο ότι το δρομολόγιο ήταν εγκεκριμένο από το Λιμεναρχείο. Κάτι που από τα έγγραφα της δικογραφίας δεν προέκυπτε.

Σε άλλη υπόθεση του Μονομελούς αθωώθηκε κατηγορούμενος που εισέπραξε μία σύνταξη αποθανόντος συγγενικού του προσώπου. Και τα χρήματα τα επέστρεψε (περίπου 600 ευρώ) και ειδοποίησε έγκαιρα για το θάνατο του δικαιούχου της σύνταξης. Ο εισαγγελέας της έδρας άσκησε με την ευκαιρία κριτική στον ασφαλιστικό φορέα που δεν έχει την οργάνωση να αντιδράσει άμεσα και να διακόψει την καταβολή της σύνταξης κάθε φορά που ενημερώνεται θάνατο ασφαλισμένου του. Όπως είπε, κάθε μήνα στην Εισαγγελία Καβάλας φθάνουν 4-5 τέτοιες υποθέσεις που όπως άφησε να εννοηθεί καταλήγουν σχεδόν πάντα σε αθώωση των κατηγορούμενων.

Τέλος ισχυρά αστυνομικά μέτρα υπήρχαν χθες στο δικαστήριο. Μία ακόμη φορά για τον ίδιο λόγο. Επρόκειτο να δικαστεί υπόθεση μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών. Αυτή είχε σχέση με επεισόδιο που έγινε σε χώρους εντός του ΤΕΙ. Η υπόθεση αναβλήθηκε. Μαζί με τους εμπλεκόμενους σε αυτήν πολίτες, από το δικαστήριο αποχώρησαν και οι αστυνομικοί.

Διαβάστε επίσης