• 17 Μαΐου 2024,

Έκθεση γυναικών στην Καπναποθήκη

 Έκθεση γυναικών στην Καπναποθήκη

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή και λειτουργεί πρωί – απόγευμα, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, έκθεση ζωγραφικής και όχι μόνο, από τα μέλη του συλλόγου γυναικών ζωγράφων. Πρόκειται για μία έκθεση θεσμό στα τοπικά δρώμενα, που γίνεται κάθε χρόνο στη δημοτική καπναποθήκη, λίγο πριν από την περίοδο των εορτών. Υπάρχουν μάλιστα και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα θεατρική παράσταση, που προγραμματίζεται για τις 8.00 το απόγευμα αύριο και πάλι στη δημοτική καπναποθήκη.

Η έκθεση είναι κυρίως ζωγραφικής, αλλά και εικαστικών. Μετέχουν 22 γυναίκες ζωγράφοι, ενώ τρεις επιπλέον έχουνε φτιάξει κοσμήματα.

Η έκθεση φιλοξενείται στο ανατολικό ισόγειο της δημοτικής Καπναποθήκης. Εκθέματα υπάρχουνε και στον 1ο όροφο στην ίδια πλευρά του κτηρίου της δημοτικής καπναποθήκης. Οι γυναίκες αιφνιδιάζουν ευχάριστα με τα έργα τους. Δεν κρύβουν ότι οι περισσότερες ασχολούνται ερασιτεχνικά με την κατασκευή ή τη ζωγραφική. Πάντως φαίνεται ότι τα καταφέρνουν. Έχουνε υπομονή κι έτσι ξεπερνούν τεχνικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα ο χώρος της έκθεσης δεν έχει θέρμανση και το ότι τη βραδιά των εγκαινίων κι ενώ ο κόσμος παρέμενε στην έκθεση, ουσιαστικά πιέστηκαν ν΄ αποχωρήσουν από αυτήν πρόωρα, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Από το πρωί χθες οι επισκέπτες ήταν πολλοί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι επισκέπτες είναι γυναίκες. Μένουν αρκετή ώρα, συζητώντας τα έργα που βλέπουν. Πολλές φορές συζητούν με τους ίδιους τους δημοσιογράφους.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι παρακάτω γυναίκες ζωγράφοι: Ανδρεάδου Ροδούλα, Βασιλείου Θωμαή, Γκέετς Γκαλένα, Γρηγοριάδου Νατάσα, Δόμβρου Γιώτα, Ευσταθοπούλου Θεόπη, Καζαντζίδου Αντιόπη, Καϊμάκη Καλλιόπη, Καλαϊτζίδου Κωνσταντινιά, Κεκετζή Χρύσα, Κελεπούρη Βιργινία, Κεραμιδά Αναστασία, Κουτσογιάννη Αναστασία, Μαρμάνη Ελένη, Μαστοράκη Ζωή, Μαχαιρίδου Σοφία, Μιχαηλίδου Αναστασία, Νεοκοσμίδου Κατερίνα, Οβαλιάδου Κυριακή, Πανταζή Αφροδίτη, Πιεβαλίτσα Νταϊάνα, Πολιτάκη Μαρία, Σαββίδου Αναστασία, Τσιπτσέ Βάσω, Χατζηλιάδου Όλγα.

Διαβάστε επίσης