• 17 Μαΐου 2024,

Εκτιμήσεις και μήνυμα της Δήμητρας Τσανάκα για τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους Δημάρχους της τοπικής ΝΔ

 Εκτιμήσεις και μήνυμα της Δήμητρας Τσανάκα για τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους Δημάρχους της τοπικής ΝΔ

Θέματα της τοπικής επικαιρότητας, ειδικότερα του Δήμου Καβάλας, σχολίασε την Παρασκευή το πρωί μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής η πρώην Δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι εκτιμήσεις της για τον επόμενο υποψήφιο δήμαρχο στο Δήμο Καβάλας, προερχόμενο από τη Νέα Δημοκρατία.

Μιας και πιθανολογεί ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί. Αναφέρεται μάλιστα σε δύο τουλάχιστον προερχόμενους από την δημοτική ομάδα της, αναφέρει συγκεκριμένα το όνομα του Σωτήρη Παπαδόπουλου και της Αναστασίας Ιωσηφίδου.

Το πρώτο ερώτημα προς την κ. Τσανάκα είχε σχέση με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά της στενής συνεργάτιδας της και πρώην αντιδημάρχου Ευαγγελίας Δρακονάκη. Δίωξη σχετική με την κατάρρευση της γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. Περιστατικό του Νοέμβρη του 2018.

Η κ. Τσανάκα είπε: «Είναι άδικο και για την κυρία Δρακονάκη και για το κ. Μάκη Χαραλαμπίδη. Ειδικά για την Ευαγγελία Δρακονάκη που πάντα ήταν πολύ προσεκτική. Ήταν αντιδήμαρχος λίγων μηνών όταν κατέρρευσε η γέφυρα.

Μου κάνει εντύπωση το ότι στο θέμα της δίωξης δεν εμπλέκεται καθόλου το όχημα που προκάλεσε την κατάρρευση της γέφυρας. Δεν αναφέρεται καν στα έγγραφα σχετικά με την ίδια υπόθεση. Μνημονεύονται αντίθετα ονόματα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Ελπίζω ότι ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης όταν έρθει η ώρα, θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης της κ. Δρακονάκη και του Μάκη Χαραλαμπίδη. Η κ. Δρακονάκη μου είπε ότι με τη γνωστοποίηση της είδησης ότι θα είναι κατηγορούμενη στο δικαστήριο δέχθηκε τηλεφωνήματα συμπαράστασης από πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Για την κατάρρευση της γέφυρας φυσικά και υπάρχουν ευθύνες. Ξεκινούν από την κατασκευή της. Που είναι η πραγματογνωμοσύνη για το  περιστατικό; Που είναι η μελέτη βάσει της οποίας κατασκευάστηκε η γέφυρα;».

Σχετικά με την παραίτηση του Θανάση Δασκαλουδη από τη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας η κ. Τσανάκα είπε ότι δεν πείστηκε για το λόγο που αποχωρεί. Ότι δηλαδή αφορά την σχέση του στην υπηρεσία που εργάζεται.

Για το ποιος θα είναι ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία φάνηκε προβληματισμένη καθώς όπως είπε οι ενδιαφερόμενοι είναι πέντε. Ακόμη και έξι! Μνημόνευσε το Σωτήρη Παπαδόπουλο και την Αναστασία Ιωσηφίδου που ενδιαφέρονται όπως είπε.

Τους ξεχώρισε καθώς προέρχονται από την παράταξη της.

«Στα δημοτικά το κόμμα παίζει ρόλο μετά. Πρώτα αυτός που ενδιαφέρεται πρέπει να δράσει και να ετοιμαστεί» είπε η κ. Δήμητρα Τσανάκα. Επανέλαβε ότι όταν σε κάποιο κόμμα υπάρχει η προοπτική της νίκης τότε οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί. Χαρακτήρισε τη διαδικασία της επιλογής μία δύσκολη κατάσταση αλλά ευχήθηκε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ενωθούν. Μεταξύ σοβαρού και αστείου επανέλαβε ότι πιθανόν η ΝΔ να υποστηρίξει το Θ. Μουριάδη ενώ δεν απέκλεισε λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και των πολλών ενδιαφερομένων, τελικά να υπάρξουν 2 ή και 3 υποψήφιοι δήμαρχοι προερχόμενοι από το χώρο της ΝΔ».

Διαβάστε επίσης