• 10 Μαΐου 2024,

Εκτός λειτουργίας η μια μετά την άλλη οι ηλεκτρονικές ενημερωτικές πινακίδες

 Εκτός λειτουργίας η μια μετά την άλλη οι ηλεκτρονικές ενημερωτικές πινακίδες

Τους τελευταίους μήνες του 2015 άρχισαν να εγκαθίστανται στο κέντρο της πόλης ηλεκτρονικές και ενημερωτικές πινακίδες.

Ο Δήμος Καβάλας τις προμηθεύτηκε μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος προκειμένου να δίνει στους οδηγούς διάφορες χρήσιμες πληροφορίες όπως για παράδειγμα αυτές για την πληρότητα των χώρων στάθμευσης (παρκινγκ). Οι πινακίδες μπήκαν κυρίως σε κεντρικά σημεία, πάνω σε πεζοδρόμια δρόμων που οδηγούν στο κέντρο της πόλης.

Λίγο αργότερα προστέθηκαν μία ή δύο ακόμη, οι οποίες έδιναν επίσης πληροφορίες στους οδηγούς για το χρόνο που απαιτείται μέχρι να φθάσουν σε κεντρικά σημεία.  Από τότε έως και σήμερα οι πινακίδες λειτούργησαν χωρίς να βοηθήσουν σημαντικά (όπως ήταν ο στόχος τους), πολλές φορές ελέγχθηκαν για το ακριβές των πληροφοριών που έδιναν κτλ. Στη διάρκεια αυτής της παρουσίας τους άρχισαν να παρουσιάζουν βλάβες. Τελευταία αυτές δεν διορθώνονται κι έτσι η μία μετά την άλλη βγαίνουν εκτός λειτουργίας.

Πέρσι το Φθινόπωρο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μιχαηλίδης είχε αναφερθεί σε δύο που παρουσίαζαν συχνά τη διαδικασία του reset. Εξ αυτού του λόγου ήταν παραπάνω του κανονικού φωτεινές κι εμπόδιζαν την ορατότητα των οδηγών, την προσοχή των οποίων αποσπούσαν. Αυτή η κατάσταση προϋπήρξε του κ. Μιχαηλίδη και δεν διορθώθηκε ποτέ. Για αυτόν τον λόγο τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι πινακίδες επί της Χρ. Σμύρνης (Ραψάνη) και επί της 7ης Μεραρχίας (Πυθαγόρας).

Συχνές βλάβες παρουσίασε η πινακίδα στο κεντρικό λιμάνι, έξω από το παρκινγκ του Τελωνείου. Διορθώθηκε, ξαναδιορθώθηκε και τελικά αφέθηκε στην τύχη της και εκτός λειτουργίας.  Πρόσφατα έπαψε να λειτουργεί και η πινακίδα στην κεντρική πλατεία (φωτογραφία). Λειτουργεί μόνο μία, στο πεζοδρόμιο της Ερυθρού Σταυρού. Στο ύψος του αρχαιολογικού μουσείου.

Εκτός λειτουργίας είναι καιρό τώρα και η παρόμοια πινακίδα μπροστά από το παλιό στρατοδικείο, στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Λόγω κορωνοϊού ο Δήμος Καβάλας προσπάθησε και λειτούργησε δύο πολύ παλαιότερες πινακίδες, διαφορετικής τεχνολογίας. Τύπου «ρακέτας». Αυτή του κόμβου Φαλήρου δεν λειτουργεί ενώ μάλλον υπολειτουργεί η πινακίδα που είναι στο Περιστέρι. Το βασικό ερώτημα είναι γιατί δεν διορθώνονται οι βλάβες ώστε οι πινακίδες να ξαναμπουν σε λειτουργία. Η απάντηση που ακούμε να ισχύει είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα! Αν

Αυτό είναι αλήθεια τότε χρήματα πρέπει να βρεθούν. Όπως βρίσκονται για τόσες άλλες ανάγκες της πόλης. Σε ενδεχόμενη επαναλειτουργία των πινακίδων πρέπει με την ευκαιρία να εξεταστεί το περιεχόμενο των πληροφοριών προκειμένου αυτές να είναι χρήσιμες και να μην επαναλαμβάνουν πληροφορίες που τελικά είναι ίδιες κι εξ αυτού του λόγου οι οδηγοί τις συνηθίζουν και στο τέλος δεν δίνουν στο περιεχόμενο τους καμία απολύτως σημασία.

Διαβάστε επίσης