• 29 Μαρτίου 2024,

Εκτροχιάστηκε το εμβόλιο της Οξφόρδης ….

 Εκτροχιάστηκε το εμβόλιο της Οξφόρδης ….

Αν και είχε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του στην αγορά το εμβόλιο της Οξφόρδης εκτροχιάστηκε και έτσι έχουμε πλέον αναστολή των δοκιμών του.

Αυτό έγινε γιατί σε έναν ασθενή που χορηγήθηκε προκάλεσε ανεπιθύμητη και σοβαρή παρενέργεια.

Αυτό το γεγονός όπως καταλαβαίνετε θα πάει πίσω τις εξελίξεις και την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εμβολίου που περιμέναμε προς τα τέλη του έτους.

Το πόσο πίσω θα μας πάει αυτή η εξέλιξη είναι κάτι που θα το μάθουμε στην πορεία.

Οι Έλληνες πάντως επιστήμονες χαρακτηρίζουν αυτή την εξέλιξη θετική και την είδηση της αναστολής των δοκιμών ευχάριστη αφού φαίνεται ότι λειτουργούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας της κλινικής μελέτης.

Αν τελικά το συγκεκριμένο εμβόλιο προκαλεί όντως παρενέργειες και δεν πρόκειται για κάποιο τυχαίο γεγονός όλη αυτή η “παραγωγή “ θα πάει στον κουβά και θα σταματήσουν άμεσα οι μελέτες.

Καταλαβαίνετε ότι σε μία τέτοια περίπτωση ξεκινάμε από το 0 και πάμε στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα χρόνο πίσω για να μην σας πω και παραπάνω.

Και αν το εμβόλιο της Οξφόρδης αποδειχθεί κουσουρλίδικο τότε όλα τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν πάνω στο Ρώσικο που τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έχει προκαλέσει κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες σε όσους έχει χορηγηθεί.

 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ οι μάσκες στα σχολεία θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους μαθητές μέχρι και τέλη Οκτωβρίου.

Μετά και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα ληφθούν νέες αποφάσεις με πιθανό σενάριο αυτό της παράτασης αφού οι επιστήμονες μετά τον Οκτώβριο περιμένουν έξαρση των κρουσμάτων η οποία και είναι αναμενόμενη.

Φέτος βλέπω οι μαθητές να ξεχειμωνιάζουν με τις μάσκες αφού μετά και την διακοπή των δοκιμών για το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι δύσκολα τα πράγματα αφού όλη η προσπάθεια χρονικά πάει πίσω.

 

Υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι όλο αυτό το σκηνικό που έγινε στο Big Brother ήταν στημένο προκειμένου να προσελκύσει το τηλεοπτικό ενδιαφέρον αφού τα νούμερα τηλεθέασης ήταν πολύ χαμηλά τις πρώτες αυτές ημέρες προβολής του.

Και έτσι να είναι τα πράγματα το  αποτέλεσμα της δράσης αυτής  είναι πολύ άσχημο και νομίζω ότι θα αποτελέσει πρόωρα και το τελειωτικό χτύπημα για μία παραγωγή πανάκριβη όπως το Big Brother.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύπουλοι και ύποπτοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης