Η ΔΕΗ δεν ικανοποιεί δίκαιο αίτημα συμπολίτη με άρρωστη μητέρα

 Η ΔΕΗ δεν ικανοποιεί δίκαιο αίτημα συμπολίτη με άρρωστη μητέρα

Συμπολίτης ετοιμάζεται να παραλάβει την ηλικιωμένη μητέρα του από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύτηκε πρόσφατα.

Αυτό θα γίνει το πρωί της Δευτέρας. Πρόκειται να την φιλοξενήσει στην οικία του όπου για οικονομικούς λόγους δεν έχει ρεύμα. Η μητέρα του χρειάζεται να της χορηγείται καθημερινά οξυγόνο κι έτσι παρά το χρέος προς τη ΔΕΗ, απευθύνθηκε σε αυτήν και της ζήτησε επανασύνδεση.

Η ΔΕΗ έθεσε αρχικά ως προϋπόθεση την εγγραφή του στο κοινωνικό τιμολόγιο. Αυτό εξασφαλίστηκε και θα γίνει εντός της ημέρας. Μόνο που δεν αρκεί. Αμέσως μετά αρχίζει η ταλαιπωρία του αφού εν όψει της ρύθμισης του χρέους του η ΔΕΗ Καβάλας ζήτησε –για να επανασυνδέσει το ρεύμα- να πληρώσει δύο δόσεις.

Κάτι που δεν μπορεί να κάνει μιας και τα οικονομικά του δεν του το επιτρέπουν. Υπό αυτές τις συνθήκες η συζήτηση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Σημειώνουμε ότι η ΔΕΗ Καβάλας δεν πείσθηκε να τον διευκολύνει ούτε μετά την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας.

Η τοπική υπηρεσία της ΔΕΗ ακόμη κι αν δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα, οφείλει να το διαβιβάσει στην Αθήνα όπου ίσως η ευαισθησία και η κατανόηση να υπάρχουν σε μεγαλύτερο βαθμό.

Στην εποχή της πανδημίας και όσων αυτή δημιουργεί είναι άδικο και μεγάλο λάθος να χάνεται η ουσία για λίγα μόνο ευρώ.

Διαβάστε επίσης