• 19 Απριλίου 2024,

«Εκτροπή» της συνέντευξης στα τοπικά θέματα επικαιρότητας: Παναγιωτόπουλος για βίντεο- όδευση του ΤΑΡ- συνταξιούχους του ΙΚΑ

 «Εκτροπή» της συνέντευξης στα τοπικά θέματα επικαιρότητας: Παναγιωτόπουλος για βίντεο- όδευση του ΤΑΡ- συνταξιούχους του ΙΚΑ

Σήμερα μεσημέρι ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος συνάντησε τους τοπικούς δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας και πρόθεσή του ήταν να μιλήσει στο πλαίσιο συνεντεύξεως τύπου, κυρίως για θέματα της κεντρικής πολιτικής επικαιρότητας. Αυτό άλλωστε αναφέρονταν στην πρόσκληση της συνεντεύξεως.

Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους πριν την έναρξη εξέτρεψε τη διαδικασία, η οποία τελικά επικεντρώθηκε σε θέματα τοπικής επικαιρότητας.

Εισαγωγικά ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε τη δολοφονία του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου στην Αθήνα. Είπε ότι το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει όλη την κοινωνία η έξαρση της ανομίας στο κέντρο των Αθηνών, όπου η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

Μίλησε επίσης για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική. Γίνεται, τόνισε, σε μία καλή γεωπολιτική συγκυρία και όπως συμπλήρωσε το θέμα είναι τι ακριβώς θα συζητηθεί και τι θα ζητήσει καθένας από τους αρχηγούς των κρατών, εννοώντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει την υποστήριξη των Αμερικανών για τα εθνικά μας θέματα. Τέλος, για το νομοσχέδιο περί αλλαγής φύλου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε: «Από τη διήμερη συζήτηση στη βουλή βγήκαμε ατσαλάκωτοι. Η κυβέρνηση βγήκε λαβωμένη, απώλειες είχε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ στους Ανεξάρτητους Έλληνες επικρατεί σύγχυση και διχασμός».

Αμέσως μετά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Η πρώτη αφορούσε στα επιδόματα του ΙΚΑ, χρήματα τα οποία οι συνταξιούχοι πρέπει να επιστρέψουν στο ασφαλιστικό ταμείο: «Το 2015 κατέθεσα ερώτηση για το θέμα που δεν απαντήθηκε ποτέ. Τώρα θα επανέλθω και θα κάνω την ερώτηση επίκαιρη. Το θέμα είναι περίπλοκο, αλλά αν ο ΕΦΚΑ αναγνωρίσει ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν ευθύνη, τότε το πρόβλημα μπορεί να λυθεί. Άλλωστε, άλλοι τους παρέσυραν».

Για το περιβόητο βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Euronews ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Από αυτό λείπει η Θάσος και το Παγγαίο. Έγινε δηλαδή μισή και κακή δουλειά. Το λάθος πρέπει να διορθωθεί. Υπάρχει επίσης λάθος αναφορά στη Δυτική Θράκη αλλά και στη χριστιανική πλειονότητα. Θέλοντας ή μη δημιουργούμε θέμα με εθνικές προεκτάσεις, λόγω των συγκεκριμένων φράσεων. Εγώ ασκώ κριτική στο βίντεο κι όχι στην περιφέρεια ΑΜΘ. Ίσως τελικά να ήταν μια ακόμη γκάφα του αγωγού ΤΑΡ. Περιμένω σύντομα να υπάρξει διόρθωση στο βίντεο».

Με την ευκαιρία οι δημοσιογράφοι ρώτησαν το Νίκο Παναγιωτόπουλο για το αίτημα αλλαγής της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ κι εκείνος τους απάντησε: «Η αρχική όδευση άλλαξε. Πλέον ο αγωγός περνά από τις παρυφές των Τεναγών Φιλίππων. Πρέπει να αποφευχθούν και να προστατευθούν οι αρχαιολογικοί χώροι. Είναι ευχής έργο η εναλλακτική ορεινή όδευση, ωστόσο είναι δύσκολη επειδή η όδευση άλλαξε ήδη μία φορά. Φυσικά και παίζουν το ρόλο τους τα ανταλλάγματα. Πρέπει η τοπική κοινωνία να αποκομίσει και οφέλη από αυτά. Όσο το έργο οδεύει προς ολοκλήρωση τόσο μειώνονται οι πιθανότητες αλλαγής της όδευσης».

Σε ερώτηση σχετική με το ίδρυμα Αγία Μαρίνα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θύμισε τις υποσχέσεις που δόθηκαν ενώ στη συνέχεια δεν έγινε το παραμικρό. Όσο δε ρυθμίζεται το χρέος του ιδρύματος, κατέληξε ο βουλευτής, τόσο η λύση δυσκολεύει.

Διαβάστε επίσης