Δραστηριότητες Δημάρχου Νέστου

 Δραστηριότητες Δημάρχου Νέστου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ INTRACAT

Στην Κομοτηνή συνεδρίασε την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, με θέμα την αίτηση θεραπείας της εταιρείας Intracat, σύμφωνα με την οποία ζητούσε από την ΔΕΥΑΝ να αναγνωρίσει, ότι εκτέλεσε το 76,8% του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης, ώστε να δικαιούται αποζημίωση μετά την διάλυση της σύμβασης.

Το ΔΣ της ΔΕΥΑΝ αποφάσισε την διάλυση της σύμβασης, λόγω του ότι η εταιρεία κατέθεσε διακοπή εργασιών, ζητώντας ημερήσια αποζημίωση 4.000€ για κάθε ημέρα που το Ελληνικό Δημόσιο δεν πλήρωνε τους πιστοποιημένους λογαριασμούς του έργου.

Στο Δ.Σ. παρέστησαν, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος καθώς και ο Διευθυντής της, κ. Κάλφας Κωνσταντίνος. Το συμβούλιο απέρριψε το αίτημα της Intracat δικαιώνοντας την ΔΕΥΑΝ.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Στο γραφείο του Δημάρχου συσκέφθηκαν την Δευτέρα 9  Οκτωβρίου ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Τσομπανόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΛΚ κ. Ηλιάδης καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εμμανουηλίδης Δημήτρης, προκειμένου να βρεθεί άμεση λύση, για το θέμα της διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή ύστερα κι από την πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Συζητήθηκε ακόμη, η παράταση μίσθωσης του ιατρείου Κεραμωτής, στο κτήριο του ΟΛΚ  έως ότου  καταφέρει ο Δήμος να δημιουργήσει κατάλληλο χώρο στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής.

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Στην ημερίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 και είχε ως θέμα την ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων και λυμάτων στην Ελλάδα, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη Μιχάλη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη και κατά την διάρκειά της υπήρξαν εισηγήσεις, από Γερμανούς και Έλληνες εισηγητές, που αφορούσαν την διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωσης στην Γερμανία και την Ελλάδα.

 

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

Τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο συνάντησε ο Δήμαρχος Νέστου  Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στην Κομοτηνή. Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κ. κ. Παναγιωτίδης και Κάλφας.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη πως η μελέτη για την αύξηση δυναμικότητας της εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού Χρυσούπολης είναι έτοιμη και του ζητήθηκε να προβεί σε νέα πρόσκληση, προϋπολογισμού ύψους 8.000.000€, προκειμένου να την υποβάλλει ο Δήμος.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να εντάξει το έργο της Αντικατάστασης, του  Εξωτερικού Δικτύου ύδρευσης από την Ζαρκαδιά μέχρι το Ποντολίβαδο, λόγω παλαιότητας του αγωγού, προϋπολογισμού ύψους 1.400.000€,  για το οποίο  υπάρχει  έτοιμη μελέτη.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Δ’ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΧΧ ΤΘ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ

Ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο επιτέλεσαν αυτοβούλως γιατροί του Δ’ Σώματος Στρατού της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας όπου επισκέφθηκαν την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου τα αγροτικά ιατρεία Κεχροκάμπου και Πλαταμώνα προκειμένου να εξετάσουν τους κατοίκους των χωριών.

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Υπεγράφησαν την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου οι συμβάσεις με ανάδοχο εταιρεία για τις δύο μελέτες του Δασαρχείου οι οποίες αφορούν την κοπή και το κλάδεμα δέντρων στην περιοχή του πρώην Δήμου Ορεινού αλλά και της Χρυσούπολης προϋπολογισμού ύψους 40.000€.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Κατατέθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου φάκελος στο Υπουργείο Ανάπτυξης από τον Δήμο Νέστου για χρηματοδότηση των δαπανών του Δήμου για την διαχείριση αδέσποτων ζώων.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ  ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ

Έντονη υπήρξε η δυσαρέσκεια από τον Δήμο Νέστου αλλά και τον Δήμαρχο προσωπικά από την κυκλοφορία του τουριστικού σποτ για την προβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ το οποίο κυκλοφόρησε σε παγκόσμια εμβέλεια μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Euronews. Η Δημοτική αρχή απέστειλε εγγράφως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, την διαμαρτυρία της στην Περιφέρεια για τον αποκλεισμό του Δήμου Νέστου από το εν λόγω σποτ.

 

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ TAP AG ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Ο Δήμος Νέστου υπέβαλλε την περασμένη εβδομάδα στο πρόγραμμα κοινωνικών επενδύσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της TAP AG όλα εκείνα τα στοιχεία που του ζητήθηκαν, προκειμένου να αναλάβει την κατασκευή του έργου Αντικατάστασης του Αγωγού Διανομής από την Χρυσούπολη μέχρι την Αβραμηλιά.

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

Τα εγκαίνια μιας πολύ ξεχωριστής έκθεσης με φωτογραφίες Ελλήνων και Ρώσων φωτογράφων πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο χώρο του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης.

Θέμα της έκθεσης «Η ορθοδοξία στην Ελλάδα και την Ρωσία». Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό από τον πατέρα Τιμόθεο ενώ ακολούθησε, ο χαιρετισμός του Δημάρχου.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν οι επισκέπτες  στους χώρους της έκθεσης αλλά και του Μουσείου.

Αξίζει να σημειωθεί,  ότι την περασμένη εβδομάδα στο κτήριο του μουσείου πραγματοποιήθηκαν μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων που είχαν να κάνουν κυρίως με τον ευπρεπισμό του και την αισθητική του εικόνα.

 

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ- ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Ένα πολύ σημαντικό συνέδριο πραγματοποίησε για 1η φορά ο Δήμος Νέστου το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά  το τριήμερο από 13 έως 15 Οκτωβρίου 2017 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με την αγιαστική τελετή από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Τιμόθεο ενώ ακολούθησε η χορωδία Θρακιωτών με παραδοσιακά τραγούδια. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί, με πρώτον αυτόν του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ο οποίος μίλησε για τη σημασία του συνεδρίου ενώ εξήρε των ενεργειών των διοργανωτών του συνεδρίου. Χαιρετισμούς απέδωσαν ακόμη ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Εμμανουηλίδης Δημήτρης και  ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Καβάλας κ. Παπαδόπουλος Σωτήρης. Έγγραφο χαιρετισμό απέστειλε ο  κ. Ρουδομέτωφ όπου μέσα από αυτόν ανέφερε την δωρεά του μ’ ένα πολύ σημαντικό όγκο βιβλίων για την Δημοτική Βιβλιοθήκη που θα ξεκινήσει άμεσα ο Δήμος την λειτουργία του.

Λίγο πριν την έναρξη των συνεδριών βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στην τοπική ιστορία οι συμπολίτες μας κ. Δρόσος Παναγιώτης, κ. Μυλωνάς Βασίλειος, κ. Λαζαρίδης Κωνσταντίνος και ο κ. Γκόρδης Χρήστος.

Παρέστησαν επίσημοι,  εκπρόσωποι αρχών και φορέων όπως ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γιώργος, ο Διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης κ. Χαρούσης Χαρίτων, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Τμήματος Χρυσούπολης, εκπρόσωπος της ΧΧ Τεθωρακισμένης  Μεραρχίας Καβάλας,  ο πρώην βουλευτής Καβάλας κ. Πασχαλίδης Γιάννης, οι πρώην Δήμαρχοι κ. Γκουλφάς, κ. Πασσαλίδης και κ. Μαρινάκης, η Ηγουμένη της Ι.Μ. Νικητών, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης και  πολλοί συμπολίτες μας.

Στην συνέχεια ακολούθησαν την Παρασκευή και το Σάββατο τέσσερις συνεδρίες με 39 εισηγήσεις  εξαιρετικά τεκμηριωμένες από διακεκριμένους επιστήμονες και συμπολίτες που ασχολήθηκαν με την καταγραφή της τοπικής ιστορίας ή ακόμη και όσοι ενεπλάκησαν με αυτήν από διαφορετικά μετερίζια, καταθέτοντας σημαντικά στοιχεία που φώτισαν την ιστορία της περιοχής μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διοργανωτές κα Ψυλλίδου Ελένη- Πρόεδρος ΔΣ και  κ. Κοντοστέλιος Εμμανουήλ- Διοικητικός Υπάλληλος του Δήμου- Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια όχι μόνο από τον Δήμαρχο Νέστου και τους συνέδρους αλλά και από τους συμμετέχοντες  στο συνέδριο για την άρτια οργάνωση του συνεδρίου. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση ενός από των συνέδρων, του κ. Κούτρα, ο οποίος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο είπε πως η αξία αυτού του συνεδρίου θα φέρει καρπούς στην περιοχή ύστερα από χρόνια και θα αποτιμηθεί το μέγεθος της σημασίας του.

Με το τέλος της κάθε εισήγησης ο Δήμαρχος απένειμε στο κάθε εισηγητή αναμνηστικά δώρα με το οικόσημο του Δήμου.

Με το πέρας του συνεδρίου το Σάββατο 14 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος παρέθεσε δείπνο σε γνωστό μαγαζί εστίασης της πόλης προς τιμήν των εισηγητών του συνεδρίου, ενώ την επόμενη ημέρα ακολούθησε εκδρομή- ξενάγησή τους με λεωφορείο του Δήμου σε αξιοθέατα της περιοχής (το καμπαναριό του Αγίου Δημητρίου, το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, το παλαιό κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, τον Ιερό Ναό  και το Λαογραφικό Μουσείο της Πετροπηγής καθώς και τον οικισμό του Λιθοχωρίου).

 

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης