• 25 Απριλίου 2024,

Ελάχιστα μαθήματα οδήγησης στην Καβάλα – Πρωτοβουλία Σπίρτζη για τις εξετάσεις

 Ελάχιστα μαθήματα οδήγησης στην Καβάλα – Πρωτοβουλία Σπίρτζη για τις εξετάσεις

Χθες το απόγευμα δόθηκε στη δημοσιότητα από το αρμόδιο υπουργείο η νομοθετική πρωτοβουλία του κ. Σπίρτζη μέσω της οποίας είναι πολύ πιθανό άμεσα να ξαναρχίσουν οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης. Νεότερα θα υπάρξουν σήμερα. Σύμφωνα με την πρωτοβουλία Σπίρτζη οι εξεταστές πληρώνονται για την εργασία τους στις εξετάσεις, οι οποίες γίνονται μετά το ωράριο τους (όπως τόσο καιρό) στην υπηρεσία. Μέχρι να σημειωθεί αυτή η απρόσμενη εξέλιξη, τα δεδομένα στο θέμα είχαν ως εξής:

Δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης. Δυστυχώς συνεχίζεται η στασιμότητα των προηγούμενων μηνών κι έτσι η διακοπή των συγκεκριμένων εξετάσεων διατηρείται. Για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας οι εξετάσεις σταμάτησαν το μήνα Οκτώβριο. Έκτοτε δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξετάσεις και δεν πρόκειται να γίνουν στο προσεχές μέλλον.

Μοιραίο είναι να επηρεάζεται και η διαδικασία των μαθημάτων οδήγησης. Ελάχιστοι είναι οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών στην πόλη και την Π.Ε. Καβάλας που παραδίδουν μαθήματα σε υποψήφιους οδηγούς. Επίσης, υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι οδηγοί που έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματά τους και περιμένουν σε λίστα αναμονής ώστε να αρχίσουν εκ νέου οι πρακτικές εξετάσεις ώστε να λάβουν το πολυπόθητο δίπλωμα.

Κατά τις προηγούμενες ημέρες δε συνέβη το παραμικρό στην Αθήνα, αφού το υπουργείο κρατά στάση αναμονής. Το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από την ομοσπονδία εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών. Στη συνέντευξη επρόκειτο να παραστούν εκπρόσωποι σωματείων και από την Ανατολική Μακεδονία, ωστόσο ειδικότερα οι εκπρόσωποι του καβαλιώτικου σωματείου δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στη συμπρωτεύουσα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Το χειρότερο είναι ότι οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών, δηλαδή οι σχολές οδήγησης της Π.Ε. Καβάλας, δεν αισιοδοξούν. Πέραν του γεγονότος ότι τα μαθήματα σταδιακά μειώνονται τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν σταματήσει, δεν προκύπτει οποιαδήποτε ελπίδα για την επίλυση της διαμάχης μεταξύ του υπουργείου και του προσωπικού των αρμόδιων υπηρεσιών, δηλαδή τους εξεταστές.

 

Διαβάστε επίσης