Ελάχιστοι μαθητές στο 14ο Δημοτικό

 Ελάχιστοι μαθητές στο 14ο Δημοτικό

Εφαρμόζεται από χθες η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του 14ου νηπιαγωγείου, μαθητής του οποίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει την Παρασκευή 2 Οκτώβρη. Σχετική απόφαση έλαβε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες. Ωστόσο χθες ελάχιστοι ήταν οι μαθητές που προσήλθαν στο μάθημα στο 14ο δημοτικό (φωτογραφία).

Το οποίο συστεγάζεται με το προαναφερθέν νηπιαγωγείο. Οι γονείς ανησυχούν και δεν έστειλαν τα παιδιά τους καθώς πολλοί μαθητές του νηπιαγωγείου έχουν αδέλφια στο δημοτικό. Νωρίς χθες το πρωί στο 14ο Δημοτικό βρέθηκαν ο Διευθυντής Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος μαζί με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Αλέξανδρο Ιωσηφίδη.

Μίλησαν με τους εκπαιδευτικούς. Οι οποίοι ανέλαβαν να καθησυχάσουν τους γονείς προκειμένου σταδιακά το δημοτικό σχολείο να λειτουργεί με όλους τους μαθητές του παρόντες. Χθες προσήλθαν στο σχολείο τους μαθητές του Παλαιοχωρίου που για μία εβδομάδα απουσίαζαν. Προφανώς επειδή οι γονείς τους δεν συμφωνούν με την υποχρεωτική μάσκα. Στη Θάσο έγινε χθες κινητοποίηση μαθητών για τον ίδιο λόγο. Την προηγούμενη εβδομάδα απουσίαζαν από το μάθημα μαθητές του Λυκείου του Λιμένα.

Η Ένωση Γονέων Κηδεμόνων για κρούσμα και καταλήψεις

Η Ένωση Γονέων Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας ασχολήθηκε με τα περιστατικά κορωνοϊού σε μαθητές. Αυτό έγινε κυρίως την Κυριακή. Ενημερώθηκε για τα δεδομένα που ισχύουν στο νηπιαγωγείο του Προφήτη Ηλία (14ο),  άκουσε τις ανησυχίες των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του Προφήτη Ηλία (14ο). Η Μαριάννα Δρόσου που είναι πρόεδρος στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων χαρακτήρισε δικαιολογημένη την  ανησυχία των γονέων των μαθητών του 14ου Δημοτικού Σχολείου και προέβλεψε -μιλώντας στην Πρωινή νωρίς το πρωί της Δευτέρας- ότι πολλά παιδιά του δημοτικού σχολείου δεν θα πήγαιναν στο μάθημα εχθές. Εξήγησε ότι στο νηπιαγωγείο που έκλεισε υπάρχουν μαθητές με αδέλφια στο δημοτικό σχολείο. Ο συνδυασμός αυτός κάνει τους γονείς επιφυλακτικούς. Για τις καταλήψεις που γνωστοποιούνταν το πρωί της Δευτέρας σε σχολεία της πόλης η κ. Δρόσου δήλωσε την έκπληξη της.  Ελπίζω είπε να υπάρχουν και άλλα αιτήματα και να μην  είναι μόνος λόγος των καταλήψεων η μη υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

Διαβάστε επίσης