Έλεγχοι για το κάπνισμα μόνο εντός ωραρίου!

 Έλεγχοι για το κάπνισμα μόνο εντός ωραρίου!

Το προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ολοκληρώνει αυτό το διάστημα τους προγραμματισμένους ελέγχους σε πάσης φύσεως κοινωφελή ιδρύματα του Νομού. Έλεγχοι γίνονται επίσης σε κυλικεία σχολείων όπως επίσης στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Το αποτέλεσμα των ελέγχων είναι ικανοποιητικό. Διαπιστώνονται μικρά και συνηθισμένα προβλήματα για τα οποία γίνονται συστάσεις στους υπεύθυνους.

Κι ενώ αυτοί οι έλεγχοι εξελίσσονται ομαλά, οι έλεγχοι για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας έχουν προβλήματα. Προς το παρόν γίνονται αλλά μόνο πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Η υπηρεσία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις πιστώσεις για την υπερωριακή εργασία του προσωπικού της. Έλεγχοι εκτός ωραρίου (απόγευμα και βράδυ) δεν γίνονται αφού το προσωπικό δεν έχει δυνατότητα να πληρωθεί! Το πρόβλημα αφορά τη γραφειοκρατία ανάμεσα στην Καβάλα και την Κομοτηνή. Στην υπόθεση εμπλέκεται (όπως λέγεται) και η υπηρεσία του Επίτροπου. Για να λυθεί πρέπει άπαντες οι εμπλεκόμενοι να συντονιστούν, να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν. Αυτό θα γίνει αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα γίνει αμέσως. Έπρεπε να έχει ήδη γίνει αλλά ζούμε στην Ελλάδα. Στην οποία όλα είναι αυτονόητα και δύσκολα ταυτόχρονα.

Κατόπιν τούτου οι πρωινοί και μεσημβρινοί έλεγχοι για το κάπνισμα γίνονται αλλά οι ελεγκτές διαπιστώνουν τήρηση της νομοθεσίας. Αυτό οφείλεται και στο ότι πρωί και μεσημέρι ο καιρός είναι αρκετά καλός κι έτσι οι καπνιστές καπνίζουν εκτός των καταστημάτων. Στους Καλοκαιρινούς χώρους αυτών.

Η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Καβάλας συμμετείχε τη Δευτέρα σε σύσκεψη στην Κομοτηνή. Συζητήθηκε η Εβδομάδα Υγείας που όπως ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε θα γίνει σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ από 16 έως 21 Απριλίου 2018. Θέματα των εκδηλώσεων της εβδομάδας θα είναι μεταξύ των άλλων: Η εθελοντική αιμοδοσία, οι πρώτες βοήθειες, η διατροφή, τα ΑμΕΑ κτλ. Οι υπηρεσίες Υγείας είναι ανοιχτές σε συνεργασία με άλλους φορείς. Είναι βέβαιο ότι στην εβδομάδα υγείας θα συμμετέχουν μαθητές σχολείων μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης