Έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ – φαρμακεία από το τμήμα Εμπορίου της Π.Ε. Καβάλας

 Έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ – φαρμακεία από το τμήμα Εμπορίου της Π.Ε. Καβάλας

Το έτσι κι αλλιώς μειωμένο προσωπικό του τμήματος Εμπορίου της Π.Ε. Καβάλας εντείνει τους ελέγχους στην αγορά, οι οποίοι γίνονται (λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών) κυρίως στα σούπερ μάρκετ αλλά και στα φαρμακεία όλου του Νομού.

Στόχος των ελέγχων είναι να εντοπιστούν- αν υπάρχουν- περιπτώσεις αισχροκέρδειας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επί του παρόντος δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, δεν υπάρχουν πρόστιμα. Λέγεται ωστόσο ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες κατάφεραν να εξασφαλίσουν υπεύθυνες δηλώσεις προϊσταμένων των καταστημάτων σούπερ μάρκετ. Σε αυτές αναγράφονται οι προ κορωνοϊού τιμές των αντισηπτικών προϊόντων ώστε να μπορούν να τις συγκρίνουν με αυτές που θα υπάρξουν από σήμερα στα ίδια είδη.

Οι έλεγχοι άρχισαν την προηγούμενη εβδομάδα από τα σούπερ μάρκετ αφού όπως σημειώνεται υπήρξαν καταγγελίες καταναλωτών. Τα οινοπνεύματα- αντισηπτικά και οι χειρουργικές μάσκες δεν βρέθηκαν στα ράφια. Ήταν σε έλλειψη. Τα σούπερ μάρκετ ισχυρίστηκαν ότι θα έκαναν νέες παραλαβές από χθες.

Από σήμερα οι έλεγχοι θα επανέλθουν για να διαπιστωθούν οι τιμές στις οποίες τα ίδια προϊόντα προσφέρονται. Παρατηρήσεις έγιναν στους διευθυντές των καταστημάτων σούπερ μάρκετ που δεν είχαν προσαρμοστεί στα μέτρα, τα οποία αφορούν τους καταναλωτές. Αυτοί απάντησαν ότι λόγω της προαναφερθείσας έλλειψης δεν μπορούσαν να έχουν στην είσοδο κάθε καταστήματος ότι προβλέπεται. Στα φαρμακεία οι έλεγχοι έγιναν επί των τιμών των αντισηπτικών.

Επικεφαλής των ελέγχων είναι ο διευθυντής του τμήματος Εμπορίου της ΠΕ Καβάλας κ. Λευτέρης Λαζαρίδης. Από τους ίδιους ελέγχους προέκυψε επάρκεια τροφίμων, φυσιολογικές τιμές και εύκολη πρόσβαση των καταναλωτών σε αυτά. Το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι του τμήματος Εμπορίου θα φθάσουν και στα πρατήρια άρτου για να εφαρμόζεται ο υφιστάμενος κανονισμός πώλησης του ψωμιού μόνο σε συσκευασία.

 

Διαβάστε επίσης