Ελεγχόμενη κατάσταση και χθες ως προς τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

 Ελεγχόμενη κατάσταση και χθες ως προς τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Με τα συνήθη το τελευταίο διάστημα δεδομένα και νούμερα, εξελίχθηκε η χθεσινή μέρα στο Νομό Καβάλας σχετικά με την πανδημία και τον κορωνοϊό. Βασικό θετικό σημείο είναι το ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο δεν άλλαξε.

Και χθες νοσηλεύονταν 21 ασθενείς στην κλινική Covid, 2 στη ΜΕΘ covid. Στην κλινική μεταξύ των 21 ασθενών υπάρχουν 4 από το Ν. Δράμας, 1 από το Ν. Ξάνθης και 5 από το νησί της Θάσου. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 49χρονος αλλοδαπός κάτοικος Θάσου και ηλικιωμένη γυναίκα από την Καβάλα.

Χθες το Νοσοκομείο έκανε 74 τεστ με 2 θετικά περιστατικά. Οι 21 ασθενείς της κλινικής είναι σταθεροί από προχθές Δευτέρα αν και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αυτοί ήταν ελαφρώς περισσότεροι, δηλαδή 24.

Χθες στο σχολείο του Παληού έγιναν 134 rapid τεστ στον κορωνοϊό. Βρέθηκαν 3 θετικά περιστατικά, όλοι ενήλικες και κανείς μαθητής. Ωστόσο με το Παληό συνδέεται θετικό περιστατικό μαθητή του 7ου Γυμνασίου.

Στο ίδιο σχολείο υπάρχει ένα τμήμα σε αναστολή κι έτσι η κατάσταση θα εξεταστεί εκ νέου. Η Πρωτοβάθμια Καβάλας ισχυρίστηκε ότι και χθες δεν υπήρξε καμία ενημέρωση νέου περιστατικού και νέου κρούσματος.

Αυτή η ευχάριστη ησυχία σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία συνεχίζεται από την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά 7 τμήματα δημοτικών και νηπιαγωγείων παραμένουν σε αναστολή αλλά κάθε μέρα λήγει η περίοδος αναστολής τους κι έτσι τμήματα επανέρχονται σε δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Περισσότερα από 350 εμβόλια έγιναν τη Δευτέρα 1η Μαρτίου στο Νομό Καβάλας. Δυστυχώς στη Θάσο ήταν πάλι λίγα, μόνο 24. Τα 21 από αυτά αφορούσαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Διαβάστε επίσης