• 18 Απριλίου 2024,

Η δημοτική κοινωνική «Αλληλεγγύη» στηρίζει τη λειτουργία του νηπιαγωγείου στο «Ασημακοπούλου»

 Η δημοτική κοινωνική «Αλληλεγγύη» στηρίζει τη λειτουργία του νηπιαγωγείου στο «Ασημακοπούλου»

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου συνεδρίασε στην Καβάλα το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωνικής «Αλληλεγγύης» του Δήμου Καβάλας.

Ένα από τα θέματα στα οποία έλαβε απόφαση -και μάλιστα ομόφωνη- είχε σχέση με την υποστήριξη στη λειτουργία του νηπιαγωγείου εντός της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».

Λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση η Δημοτική Κοινωνική «Αλληλεγγύη» έλαβε γραπτό αίτημα από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας για να υποστηρίξει με εξοπλισμό το νηπιαγωγείο εντός της δομής. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει με εξοπλισμό τη λειτουργία του νηπιαγωγείου, στο οποίο φοιτούν 65 νήπια και προνήπια.

Ειδικότερα αποφασίστηκε να χορηγηθεί απαραίτητος για τη λειτουργία του νηπιαγωγείου εξοπλισμός τραπεζιών και καθισμάτων που θα προέλθουν από τον 2ο και 4ο βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Καβάλας.

Εξοπλισμός που σε αυτούς τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν είναι απαραιτήτος.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση ο εξοπλισμός θα επιστραφεί στη δημοτική κοινωνική «Αλληλεγγύη» όταν το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο στη δομή του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» δεν θα τον χρειάζεται ή όταν το ίδιο νηπιαγωγείο θα πάψει να λειτουργεί.

Το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο ξεκίνησε πρόσφατα σχετικά τη λειτουργία του αφού πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας διέθεσε εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες του.

Θυμίζουμε ότι εντός της δομής του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» οι μισοί και παραπάνω από τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες είναι παιδιά με αποτέλεσμα εκτός από το νηπιαγωγείο που λειτουργεί εντός της δομής, μαθητές δημοτικών σχολείων-  γυμνασίων και λυκείων να παρακολουθούν κάθε μέρα (και το πρωί και το απόγευμα) μαθήματα σε σχολεία εντός της πόλης.

Διαβάστε επίσης