• 18 Απριλίου 2024,

Ολοκληρώθηκε η δωρεά του ΑΟΚ στο ΕΚΑΒ Καβάλας – Προσφορά απινιδωτή στη μνήμη του Θόδωρου Γκότοβου

 Ολοκληρώθηκε η δωρεά του ΑΟΚ στο ΕΚΑΒ Καβάλας – Προσφορά απινιδωτή στη μνήμη του Θόδωρου Γκότοβου

Με μία σύντομη εκδήλωση, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού, ολοκληρώθηκε χθες μία σημαντική πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΟΚ.

Η δωρεά ενός μικρού αυτοκινήτου, ευέλικτου και κατάλληλου για τους στενούς δρόμους των συνοικιών της πόλης. Όλα ξεκίνησαν το 2019. Ο ΑΟΚ πραγματοποίησε λαχειοφόρο αγορά, ο νικητής της οποίας θα κέρδιζε το συγκεκριμένο μικρό αυτοκίνητο.

Παρά τις διαδοχικές κληρώσεις δεν βρέθηκε ποτέ ο τυχερός.

Στη συνέχεια διατυπώθηκε εύστοχη πρόταση από τον συμπολίτη γιατρό Μιχάλη Σωτηρόπουλο, το όχημα να προσφερθεί ως δώρο στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Το ΕΚΑΒ είχε ανάγκη από ένα μικρό όχημα, σαν ένα διαφορετικό ασθενοφόρο που θα μπορεί γρήγορα να φτάνει στους στενούς δρόμους της πόλης. Εκεί όπου τα ασθενοφόρα δυσκολεύονται να κινηθούν.

Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά στη συνοικία της Παναγίας. Η ιδέα υλοποιήθηκε το 2020 με την παραχώρηση του αυτοκινήτου. Ακολούθησε η συνηθισμένη και όχι σύντομη γραφειοκρατία που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Έτσι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ως ένα ακόμη όχημα του ΕΚΑΒ Καβάλας, παραχωρήθηκε οριστικά από τον ΑΟΚ.

Εχθές η εκδήλωση έγινε με μεγάλη προσοχή λόγω της εποχής και της πρόληψης από την πανδημία αλλά τελικά είχε τα χαρακτηριστικά μιας γιορτής. Μιας προσφοράς. Μιας κίνησης ανθρωπισμού. Από ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και αποδεικνύουν στην πράξη ότι αγαπούν την πόλη και τη λειτουργία της.

Αγαπούν και σκέπτονται τους συμπολίτες τους. Με την ευκαιρία το ΕΚΑΒ Καβάλας ευχαρίστησε για μία ακόμη δωρεά, έναν απινιδωτή που δόθηκε από την οικογένεια του Θόδωρου Γκότοβου στη μνήμη του. Ο οποίος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή πριν από τέσσερα περίπου χρόνια.

Ο απινιδωτής μάλιστα θα ενισχύσει τον εσωτερικό εξοπλισμό του ίδιου αυτοκινήτου.

Στην εκδήλωση για την παράδοση του αυτοκινήτου στο ΕΚΑΒ Καβάλας βρέθηκε εκπρόσωπος της οικογένειας του Θόδωρου Γκότοβου, αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα, ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, ο αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αναστασία Αντωνίου, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης είπε στους δημοσιογράφους: «Αισθανόμαστε χαρά και ικανοποίηση για την πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΟΚ. Είναι μία κίνηση ανθρωπιάς. Σας θυμίζω ότι συνέβαλα και εγώ στο διαδικαστικό μέρος της υπόθεσης.

Το μικρό αυτό αυτοκίνητο μπορεί να έχει πρόσβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές της πόλης. Ουσιαστικά είναι μία δωρεά των καβαλιωτών προς το ΕΚΑΒ Καβάλας καθώς στη λαχειοφόρο αγορά πουλήθηκαν πάρα πολλοί λαχνοί σε απλούς φιλάθλους και πολίτες της Καβάλας».

Ο Αντώνης Κατσαμακιδης εκπροσωπώντας την ΠΑΕ ΑΟΚ είπε ότι η παραχώρηση του οχήματος στο ΕΚΑΒ ήταν μία ιδέα του Μιχάλη Σωτηροπούλου. Κι αυτό όταν δεν υπήρξε τυχερός από τη λαχειοφόρο αγορά.

Το όχημα είπε ο Αντώνης Κατσαμακιδης είναι κατάλληλο για τις κυκλοφοριακές ιδιαιτερότητες της πόλης. Για σημαντική στιγμή μίλησε ο Απόστολος Μουμτσάκης και μια έκφραση αγάπης και προσφοράς.

Ο ΑΟΚ δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο είπε επίσης ο αντιδήμαρχος. Δηλώσεις έγιναν επίσης από τους υπόλοιπους παριστάμενους αλλά και από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Τσιτσιλικάκη.

Διαβάστε επίσης