Εντός του μήνα γεωτρήσεις στην περιοχή της πεσμένης γέφυρας

 Εντός του μήνα γεωτρήσεις στην περιοχή της πεσμένης γέφυρας

Εκπρόσωποι (μηχανικοί) της Εγνατίας Οδού ΑΕ, του Δήμου Καβάλας και της αναδόχου εταιρίας που εμπλέκεται στο ένα από τα δύο έργα (έργα που δημοπράτησε η Εγνατία Οδός ΑΕ) έκαναν χθες επίσκεψη- αυτοψία στην πεσμένη γέφυρα.

Ο Δήμος Καβάλας παρίστατο επικουρικά κι ευτυχώς που έκανε κάτι τέτοιο. Τόσο η Εγνατία Οδός ΑΕ όσο και οι ανάδοχοι των έργων της μάλλον δεν γνώριζαν για τη διαπλάτυνση του δρόμου μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. Βρέθηκαν μπροστά σε μια μικρή έκπληξη αν και δεν θα έπρεπε. Η έκπληξη αυτή ευτυχώς δεν φαίνεται να έχει οποιαδήποτε συνέχεια ή συνέπεια.

Η χθεσινή μετά από καιρό αυτοψία στην πεσμένη γέφυρα είχε σκοπό να επιλεγούν τα σημεία των γεωτρήσεων που θα επακολουθήσουν. Οι γεωτρήσεις θα γίνουν για να διευκολυνθούν οι μελέτες που θα εκπονηθούν. Οι γεωτρήσεις που σε γενικές γραμμές θα είναι λίγες και σύντομες, θα γίνουν εντός του μήνα. Έτσι τουλάχιστον φαίνεται. Το πρόβλημα και ερωτηματικό αφορά το αν θα επηρεάσουν 1)την κίνηση των αυτοκινήτων στην περιοχή 2) το εκτελούμενο δημοτικό έργο. Ο χθεσινός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων απέτρεψε τα χειρότερα. Θα γίνουν οι γεωτρήσεις, δεν θα επηρεάσουν ούτε το έργο του Δήμου Καβάλας αλλά ούτε την κυκλοφορία. Για να γίνουν οι γεωτρήσεις θα πρέπει να υπάρξουν άδειες κτλ. Αλλά για αυτές φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος ώστε να εκδοθούν. Οι γεωτρήσεις αφορούν το υπέδαφος στην περιοχή αλλά και την κατάσταση του υπολοίπου της γέφυρας. Το αποτέλεσμα των γεωτρήσεων θα βοηθήσει στη λήψη της βασικής απόφασης. Αν θα διατηρηθεί η γέφυρα που απέμεινε ή αν θα κατασκευαστεί όλη από την αρχή.

Η τμηματάρχης των γεωτεχνικών έργων της Εγνατίας Οδού ΑΕ που ήταν και αυτή στην Καβάλα χθες, δήλωσε: « Είμαστε στο σημείο για αυτοψία. Έχουν υπογραφεί οι πρώτες συμβάσεις για τις μελέτες της γέφυρας. Είμαστε στο στάδιο που χωροθετούμε τις γεωτρήσεις για να ξεκινήσει η γεωτεχνική έρευνα. Αυτήν την στιγμή είμαστε υπό διερεύνηση γιατί πρέπει να εξετάσουμε κάποιες αδειοδοτήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το προσωπικό που θα δουλεύει με ασφάλεια. Ακριβώς δεν μπορώ να σας πω αλλά σε 15-20 μέρες το πολύ θα ξεκινήσουν οι έρευνες. Ίσως και πιο νωρίς. Δεν μπορώ να σας πω αν θα επισκευαστεί η υπάρχουσα γέφυρα ή αν θα κατασκευαστεί μια καινούργια. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες. Γνωρίζαμε σαν Εγνατία Οδός ΑΕ ότι ο Δήμος εκτελεί δικό του έργο για την προσωρινή αντιμετώπιση της κατάστασης».

Διαβάστε επίσης