• 2 Ιουνίου 2024,

Ελευθεριάδου σε Άδωνι Γεωργιάδη: Γιατί κάνατε κωλοτούμπα για τα αμνοερίφια;

 Ελευθεριάδου σε Άδωνι Γεωργιάδη: Γιατί κάνατε κωλοτούμπα για τα αμνοερίφια;

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε, ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η βουλεύτρια Καβάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, όπου μεταξύ άλλων, διασταύρωσε τα ξίφη της με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την ένταξη των αμνοεριφίων στο «Καλάθι του Πάσχα».

 Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, για το οποίο πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η κ. Ελευθεριάδου καυτηρίασε την προσπάθεια της ΝΔ να παρουσιάσει τη θητεία της ως μια τετραετία διαφάνειας.

Ανατρέχοντας στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση λειτουργία της ΕΥΠ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπό τον πρωθυπουργό, την λίστα Πέτσα, την κατάργηση υποχρέωσης υποβολής «πόθεν έσχες» από τους καναλάρχες, την καταπάτηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης, την επί της ουσίας θέσπιση του 10ώρου, την ασυλία των τραπεζιτών, τις απευθείας αναθέσεις, τα «σκοιλ ελικίκου», την κατάρρευση του ΕΣΥ, το ξεπούλημα της ΔΕΗ, τη θέσπιση ακαταδίωκτου, τα σκάνδαλα Πάτση, Χειμάρα, Μαραβέγια, Παπαθανάση, Νικολάου, την χυδαιότητα με τα στημένα ρεπορτάζ για την τραγωδία στα Τέμπη, τον πτωχευτικό κώδικα και την κατάργηση προστασίας πρώτης κατοικίας, την ακρίβεια, την αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 40 δισεκατομμύρια κ.α..

Είχε επίσης την ευκαιρία να αναφερθεί στις παρεμβάσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την επόμενη μέρα ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, νομοθετώντας την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, τη θέσπιση κανόνων για τις τράπεζες και τα funds κτλ..

«Με το νομοσχέδιο που θα φέρουμε μετά τις εκλογές θα ευνοηθούν οι πραγματικά ευάλωτοι, αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν, αυτοί που έχουν περιέλθει σε παύση πληρωμών. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια και όλα θα γίνονται προς όφελος των ευάλωτων και όχι των funds.

Και ναι, υπάρχουν τα χρήματα για να γίνει αυτό. Διότι το πρόγραμμά μας δεν επιβαρύνει δημοσιονομικά τα δημόσια ταμεία. Το πρόγραμμά μας θα υλοποιηθεί από έναν κουμπαρά που θα δημιουργηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ένα πολύ μικρό ποσό από τα δημόσια ταμεία, τα δημόσια ταμεία τα οποία εσείς έχετε λεηλατήσει με διάφορους τρόπους», σημείωσε.

Στη δευτερολογία της, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, η κ. Ελευθεριάδου αναφέρθηκε στην ένταξη των αμνοεριφίων στο «Καλάθι του Πάσχα», τονίζοντας ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τα υπερκέρδη των σούπερ μάρκετ. Ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη «τι μεσολάβησε μεταξύ της υποσχέσεως ότι δεν θα μπουν τα αμνοερίφια στο «Καλάθι του Πάσχα» και της μεγάλης κωλοτούμπας που τελικά έγινε».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι «δυστυχώς, τόσο από τη συνάντησή μου με τους κρεοπώλες όσο και από τη συνάντησή μου με τη Βαρβάκειο τέτοιου είδους διάθεση να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά δεν υπήρξε», δείχνοντας επί της ουσίας τους κρεοπώλες και τους κτηνοτρόφους για τη μη συγκράτηση των τιμών, αυτοαποθεώνοντας για μία ακόμα φορά τον εαυτό του.

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.  Τάνια Ελευθεριάδου

Διαβάστε επίσης