Έλλειψη προσωπικού και μη συμμετοχή στην παρέλαση της Δευτέρας

 Έλλειψη προσωπικού και μη συμμετοχή στην παρέλαση της Δευτέρας

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης αντέδρασε χθες στις αποσπάσεις 31 τελικά αστυνομικών, 31 έως τώρα, από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην εκδήλωση για το δάσος (Μ. Λέσχη) αναφέρθηκε στο πρόβλημα έλλειψης αστυνόμευσης που θα προκύψει διαπιστώνοντας με απογοήτευση «… είναι εύκολο να παίρνουμε προσωπικό από την επαρχία».

Σύμφωνα με πληροφορίες ασκούνται πιέσεις στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου όσοι έφυγαν να αντικατασταθούν. Πρωτοβουλία που δύσκολα θα έχει αποτέλεσμα. Την Παρασκευή 15 Μαρτίου προστέθηκαν δύο ακόμη αστυνομικοί από την Καβάλα στις 29 αρχικές αποσπάσεις.

Λόγω του ότι υπήρξε άρνηση και μικρό ενδιαφέρον από αστυνομικούς όμορων Νομών. Αντίθετα στην Καβάλα το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Περιγράφεται να υπάρχει ακόμη και λίστα αναμονής! Η επιλογή γίνεται με άγνωστα κριτήρια, σίγουρα παίζει ρόλο η κατάσταση που οι αποχωρήσεις δημιουργούν σε κάθε τμήμα.

Το οικονομικό κίνητρο ισχυρό αφού όπως λέγεται κάθε αστυνομικός που θα αποσπαστεί στη Θεσσαλονίκη και για τρεις μήνες, θα εισπράξει επιπλέον ποσό άνω των 10.000 ευρώ! Λόγω της κατάστασης που δημιουργείται από τη μείωση του προσωπικού, προσωπικό της Διεύθυνσης δεν θα λάβει μέρος στην παρέλαση της Δευτέρας. Όπως είχε γίνει στην προηγούμενη.

*Με την ίδια διαδικασία οι αποσπασμένοι στην Αθήνα αστυνομικοί από την Καβάλα είναι 15.

Διαβάστε επίσης