Ελληνική γλώσσα σε όλο τον πλανήτη

 Ελληνική γλώσσα σε όλο τον πλανήτη

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στη δημοτική βιβλιοθήκη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο καβαλιώτικος Όμιλος για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, ο σύλλογος καθηγητών γαλλικής φιλολογίας, η ένωση εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας και η δημοτική βιβλιοθήκη. Μίλησε ο καθηγητής γλωσσολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Αντώνης Μπουσμπούκης που απάντησε και σε ερωτήσεις του κοινού.

Θέμα της ομιλάς του ήταν η ελληνική γλώσσα σε όλο τον κόσμο. Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι έμμεσα όλος ο πλανήτης μιλά ελληνικά και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν κατάλοιπα που σχετίζονται με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. Το συμπέρασμά του ο κ. Μπουσμπούκης το στήριξε σε δική του έρευνα και σε λεξικο-γραφικές διαδικασίες που έκανε και τις συνεχίζει.

Όπως είπε στην ΠΡΩΙΝΗ ο Αντώνιος Κόντος, πρόεδρος του Ομίλου Καβάλας για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, η εκδήλωση ήταν μια προσφορά των τριών συλλόγων στην τοπική κοινωνία, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί αναβάθμιση και ποιότητα σε ανάλογες ενημερωτικές συναντήσεις.

 

Διαβάστε επίσης