Ελληνικό ΠΑΣΧΑ στο νησί – Εσύ αλλού και εγώ … στην ΘΑΣΟ !

 Ελληνικό ΠΑΣΧΑ στο νησί   – Εσύ αλλού και εγώ … στην ΘΑΣΟ !

Βέβαια στην Ελλάδα να έχετε υπόψη σας οτι πάρα πολλοί επιλέγουν να περάσουν τις άγιες ημέρες του ΠΑΣΧΑ σε κάποιο ελληνικό νησί.

Παραδοσιακά τα νησιά είναι απο τους πρώτους και καλύτερους προορισμούς.

Και Μύκονο και Πάρο και Κέρκυρα και βέβαια για εμάς εδώ πάνω η Θάσος είναι η πρώτη και με κλειστά μάτια  καλύτερη επιλογή.

Το ΠΑΣΧΑ αν έχει καλό καιρό θέλει νησί και κάθε χρόνο αρκετοί τουρίστες εκεί που πηγαίνουν για να κάνουν ΠΑΣΧΑ κάνουν και την πρώτη τους βουτιά στην θάλασσα.

Τώρα όσο αφορά τον δικό μας νησιώτικο προορισμό που δεν είναι άλλος από την Θάσο να έχετε υπόψη σας οτι οι περισσότερες τουριστικές μονάδες θα λειτουργούν κανονικά και αν θα ψάξετε θα βρείτε και πολύ καλές προσφορές που θα σας κάνουν να το σκεφθείτε.

Επειδή αυτές τις μέρες γίνεται ο προγραμματισμός για το επόμενο τετραήμερο για ρίχτε μια ματιά πριν αποφασίσετε το οτιδήποτε.

Στην Ελλάδα της δεκαετίας του 90 ‘ σίγουρα η συζήτηση μας θα ήταν για άλλα θέματα αφού οι περισσότεροι θα ήταν ήδη σε κάποιο νησί.

Απλά στην διάρκεια της κρίσης χάθηκαν σίγουρα κάποια κεκτημένα και αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα διεκδικούνται στον στίβο της καθημερινότητας και της συνεχούς μας αναμέτρησης με διάφορα προβλήματα που προκύπτουν πλέον απο παντού.

Το έχουμε γράψει και θα το ξαναγράψουμε, γιατί έτσι είναι , τα τελευταία χρόνια δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να διαχειριζόμαστε προβλήματα.

 

Τις πρόβες νυφικού έχει ξεκινήσει και η Τζένη η Μπαλατσινού που μου άρεσε οτι έκανε και την δύσκολη στην πρόταση του Κικίλια.

Παρασκευή είπε το ΝΑΙ και Δευτέρα ξεκίνησαν οι πρόβες νυφικού.

Που να μην ήθελε κιόλας.

 

Αν βρεθείτε την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ σε παρέα που θα βάλει σούβλα αφήστε την ομάδα να την πάρει στην πλάτη του κάποιος που γνωρίζει το άθλημα αυτό γιατί δεν είναι εύκολο.

Η διαδικασία ξεκινάει απο το σούβλισμα που πρέπει να γίνει σωστά.

Πρώτα περνάμε το αρνάκι ή το κατσικάκι στην σούβλα μετά το αλατίζουμε στην κοιλιά και στα μπούτια μέσα σε ειδικές σχισμές που κάνουμε με το μαχαίρι και εν συνεχεία το ράβουμε.

Αυτό είναι το πρώτο ημιχρόνιο της αναμέτρησης μας με την σούβλα γιατί υπάρχει και δεύτερο σχετικά με την διαδικασία του ψησίματος.

Και εκεί υπάρχουν μυστικά γιατί υπάρχει κίνδυνος τα εύκολα σημεία του ζώου να ξεροψηθούν και τα δύσκολα να μείνουν άψητα.

Η φωτιά θα πρέπει να είναι δυνατή στα μπούτια και στο σβέρκο ενώ πιο αδύνατη στην πλάτη που σχετικά αρπάζει εύκολα.

Εσείς που είστε ψιλοάσχετοι αλλά δεν το παραδέχεστε ανοίξτε και κανά βιβλιαράκι με οδηγίες ( δεν είναι ντροπή) για να μην την πατήσετε και μετά απο τέτοια διαδικασία και προσπάθεια φάτε τελικά γεμιστά.

Σας τα γράφω αυτά γιατί συνήθως οι ξερόλες την πατάνε.

Κάνουν οτι τα ξέρουν όλα , και απο αυτά που έχουν στο μυαλό τους τελικά στην πράξη δεν γίνεται τίποτα και αντί για κατσικάκι στην σούβλα τρώνε την ημέρα του ΠΑΣΧΑ φασόλια γίγαντες!

Όχι ότι οι γίγαντες είναι άσχημο φαγητό αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατό να προετοιμάζεσαι απο το ξημέρωμα για σούβλα και στο τέλος να τρως τον γίγαντα.

Μέχρι και κλωτσομπούνια παίξανε στο Survivor προκειμένου να ανεβάσουν τα νούμερα τηλεθέασης του συγκεκριμένου ριάλιτι που παραμένουν χαμηλά.

Μπουνιές , κλωτσιές και σπασμένες μύτες στο προχθεσινό επεισόδιο μήπως και πάρει μπρος το πράμα.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα και

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης