Ελπίζουμε το φαινόμενο “Γαλάτεια” να είναι το τελευταίο του φετεινού χειμώνα

 Ελπίζουμε το φαινόμενο “Γαλάτεια” να είναι το τελευταίο του φετεινού χειμώνα

Η ελληνική κυβέρνηση που βλέπει να περνάει και ο Μάρτης και να είναι πλέον πιθανό το σενάριο του μη κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης μπαίνει σε λεπτομέρειες και μας ενημερώνει δια στόματος Δραγασάκη  οτι αυτό γίνεται λόγω ΔΝΤ και δύο Ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να τις κατανομάζει.

Παρόλα αυτά ο στόχος της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο παραμένει εφικτός στο Eurogroup της 20 Μαρτίου αν και το καλάθι είναι μικρό.

Επαφές με την διευθύντρια του ΔΝΤ την Λαγκάρντ είχε και ο Τσίπρας ο οποίος της ζήτησε να δεσμευτεί δίπλα στην Ελλάδα και να βοηθήσει να ξεκολλήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να έχουμε συμφωνία.

Φαίνεται οτι ο Τσίπρας το έλαβε το μήνυμα και αλλάζει τακτική.

Παρόλα αυτά οι επαφές μέχρι και σήμερα Δευτέρα παραμένουν άκαρπες και πλέον οι συζητήσεις των δύο πλευρών θα γίνονται μέσω τηλεδιασκέψεων αφού οι εκπρόσωποι των θεσμών αποχώρησαν απο την χώρα μας.

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδα Παντελή μου.

Για άλλη μια φορά το μόνο σίγουρα όσο αφορά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της είναι η αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς που όπως αποδείχθηκε δεν είναι αρκετή.

Καλά που προέκυψε η κόντρα με τους Ολλανδούς και έτσι ο Ερντογάν θα μας αφήσει λίγο στην ησυχία μας.

Η απαγόρευση της Ολλανδικής κυβέρνησης να προσγειωθεί το αεροπλάνο του Τούρκου πρωθυπουργού προκειμένου να παραβρεθεί σε συγκέντρωση Τούρκων στο Ρότερνταμ υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του Ταγίπ Ερντογάν άναψε φωτιές και δημιουργεί νέα δεδομένα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Είναι γεγονός οτι τα τελευταία χρόνια και κυρίως με την απόπειρα του πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ερντογάν το περασμένο καλοκαίρι ο τούρκος πρόεδρος κάνει μόνο εχθρούς και ανοίγει συνεχώς νέα μέτωπα που έχουν ως αποτέλεσμα την απομόνωση της Τουρκίας που με τον Ερντογάν στην εξουσία μοιάζει με χειροβομβίδα χωρίς περόνη.

Το έχουμε γράψει και θα το ξαναγράψουμε οτι ο Ερντόγαν πέφτοντας απο την εξουσία θα δημιουργήσει μεγάλη προβλήματα εντός και εκτός Τουρκίας.

Θα είναι σίγουρα μια δύσκολη διαδικασία που δεν θα επηρεάσει μόνο την Τουρκία.

Θέλουμε να πιστεύουμε οτι το φαινόμενοΓαλάτειαείναι το τρίτο και τελευταίο (επιτέλους) φαινόμενο του φετεινού χειμώνα που κυριολεκτικά μας τίναξε τα πέταλα.

Συμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ μετά την χθεσινή Κυριακάτικη ηλιοφάνεια η σημερινή Δευτέρα θα είναι βροχερή αλλά απο Τρίτη φαίνεται να υποχωρούν τα φαινόμενα να μας μένει μια μικρή πρώση της θερμοκρασίας η οποία όμως δεν μπορεί να μας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα γιατί θα είναι ήπια.

Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης είναι αυτό που δίνει τόσο μεγάλη διαφορά στην Νέα Δημοκρατία σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύει το ΤΥΠΟΣ  ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ που αξίζει να σημειωθεί οτι είναι μια εφημερίδα που γέρνει προς τα δεξιά.

Οχι μόνο η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά με 14 μονάδες διαφορά απο τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός απο τον Τσίπρα.

Καταλαβαίνετε οτι μια διαφορά 14 μονάδων δεν μπορεί να καλυφθεί όσες αξιολογήσεις και να κλείσουν.

Και αν η διαφορά των δύο κομμάτων δεν είναι 14 μονάδες είναι σίγουρα 10 .

Τώρα οι 10 γίνονται 14 γιατί υπάρχει και αβάντζο και απο την εφημερίδα 4 μονάδων λόγω πεποιθήσεων.

Μέσα σε ένα βράδυ στην κυριολεξία ο Μαρινόπουλος της Ιχθυόσκαλας έγινε ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και αναμένεται σε μερικές μόνο ημέρες να ξεκινήσει να λειτουργεί.

Ήδη το εμπόρευμα βρίσκεται μέσα στο πολυκατάστημα και αυτό που μένει είναι να τοποθετηθεί στα ράφια.

Αμέσως μετά θα έρθει και η αλλαγή στο κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς.

Σύμφωνα με μια έρευνα η Μελάνια Τράμπ είναι πιο δημοφιλής απο τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτ Τράμπ αλλά έχει ακόμα να διανύσει πολλά μέτρα προκειμένου να φτάσει το ποσοστό δημοφιλίας με το οποίο αποχώρησε απο τον ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ η Μισέλ Ομπάμ.

Το ποσοστό δημοφιλίας της Μελάνια είναι στο 54% ενώ ο Μισέλ όταν άφησε τον ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ το ποσοστό δημοφιλίας της άγγιζε το 70% !!!

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Να πάνε όλα καλά.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης