• 19 Μαΐου 2024,

Εμμανουηλίδης κατά Μαρκόπουλου- Φιλιππίδου για την Αγία Μαρίνα

 Εμμανουηλίδης κατά Μαρκόπουλου- Φιλιππίδου για την Αγία Μαρίνα

Μομφή στους κυβερνητικούς βουλευτές απεύθυνε η Μαρίνα Φιλιππίδου, επικαλούμενη την περίπτωση αθηναϊκού ιδρύματος το οποίο διευκολύνεται στην αποπληρωμή των χρεών του. Ωστόσο, ο βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης ξεκαθάρισε ότι το Σκιαρίδειο Ίδρυμα διαθέτει επιφανή μέλη στο διοικητικό του συμβούλιο. Από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο βουλευτής υπογράμμισε:

«Επιτέλους ας υπάρξει και λίγη σοβαρότητα στη δημόσια ζωή. Θα μπορούσαν να εγκαλέσουν το ΣΥΡΙΖΑ και τον Εμμανουηλίδη εάν είχαμε άγνοια της ρύθμισης. Όχι μόνο δεν έχουμε άγνοια, αλλά συνυπέγραψα την τροπολογία, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος όχι μόνο για την υπόθεση της Αγίας Μαρίνας αλλά και άλλων ιδρυμάτων, τα οποία αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Δυστυχώς όμως, η αντιπολιτευτική τύφλωση του κ. Μαρκόπουλου και της κ. Φιλιππίδου, καθώς και η έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού, είναι αυτή που οδηγεί τις παρουσιαζόμενες συνθήκες μέσα από ανακοινώσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλο είναι το ήθος και το ύφος της δικής μου πολιτικής συμπεριφοράς και δυστυχώς άλλο το δικό τους. Μαθημένοι από παλιά γαρ, αυτά συνήθισαν κι αυτά πράττουν.

Θέλω πάντως να ρωτήσω το εξής απλό. Όταν σαν κούρκοι φωτογραφίζονται στα εγκαίνια της «Σελέκτα» (θερμοκήπιο στο Ερατεινό), βαυκαλιζόμενοι για τις επενδυτικές προσπάθειες, αναρωτιέμαι ποιο σχετικό κείμενο υπέγραψαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ; Τώρα έρχονται ανερυθρίαστα προσπαθώντας να καρπωθούν άραγε τι. Όλα αυτά θα πρέπει επιτέλους να τα αναδείξουμε, αλλά ο χαρακτήρας μου δεν είναι τέτοιος που θα μιλώ με φράσεις όπως “κατόπιν προσωπικών ενεργειών μου”. Θα μείνουμε απαθείς, όταν υπάρχει ένα νομικό δεδομένο; Θα ήταν τρομερό να μην αξιοποιήσουμε ένα δικαστικό δεδομένο.

Αυτές είναι οι απαντήσεις που διατυπώνονται σε τόσο κακόβουλα και ανόητα σχόλια. Αν είχαμε άγνοια της ρύθμισης θα μπορούσε κάποιος να μας εγκαλέσει. Αλλά δε γίνεται όταν συμμετέχεις ενεργά σε μία προσπάθεια. Οι συνάδελφοί μου που υπέγραψαν τη ρύθμιση για το Σκιαρίδειο Ίδρυμα θα την υπογράψουν και για την Αγία Μαρίνα. Κάτι αυτονόητο, διότι δε νοείται να είμαστε μπροστάρηδες στη διεκδίκηση κάποιων άλλων και να απεμπολήσουμε το δικό μας δικαίωμα να τακτοποιήσουμε μια εκκρεμότητα.

Προσωπικά, δε θα πρωτοστατούσα σε μία διεκδίκηση απεμπολώντας το αυτονόητο. Έχοντας ανοικτά όμως όλα τα πλάνα και δημιουργώντας δίοδο με το Σκιαρίδειο Ίδρυμα προσθέτουμε ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα μας. Αλλά δυστυχώς βιάζονται όπως πάντα, αφού έτσι έχουν μάθει να κάνουν. Κι έχουν μάθει να τα κουκουλώνουν και να βγαίνουν από πάνω. Αυτή είναι η τακτική τους ωστόσο ο Εμμανουηλίδης δε θα τους ακολουθήσει σε τέτοιες αθλιότητες.

Με ποια εσωτερική δύναμη βγήκαν προχθές να βαυκαλίζονταν για ένα έργο όπως η «Σελέκτα» που το υπονόμευσαν οι ίδιοι; Ευτυχώς που υπήρξε η νομοθετική πρόνοια ώστε οποιαδήποτε αρνητική άποψή τους να έχει μόνο εισηγητικό – γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Έστω κι αν αυτό δεν αίρει την αντίληψη που έχουν για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας».

Διαβάστε επίσης