• 18 Μαΐου 2024,

Εμμέσως ο Κιβράκης επιβεβαιώνει τη δήμαρχο

 Εμμέσως ο Κιβράκης επιβεβαιώνει τη δήμαρχο

Σε συνέχεια όσων είπε η δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας, μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας στην Καβάλα Σταύρος Κιβράκης. Κατ’ αρχήν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της ΕΜΥ για μεγάλα ύψη βροχής, την Τετάρτη και Πέμπτη, ίσως και την Παρασκευή, σε όλη την έκταση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Επειδή όπως φαίνεται, το φαινόμενο θα πλήξει και την περιοχή του Δήμου Νέστου ο κ. Κιβράκης σημείωσε ότι συνεδρίασε εκτάκτως το συντονιστικό όργανο χθες στη Χρυσούπολη. Συμπλήρωσε δε ότι οι βροχές που έρχονται θα είναι και ένα τεστ, ώστε να ελεγχθεί η απόδοση των έργων στα Τενάγη.

Ο Σταύρος Κιβράκης ρωτήθηκε από την ΠΡΩΙΝΗ κατά πόσο ισχύουν οι ανακοινώσεις της δημάρχου ότι άλλαξε ο σχεδιασμός σε περίπτωση κακοκαιρίας. Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της κ. Τσανάκα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι η πολιτική προστασία συντονίζει. Ο κ. Κιβράκης παρατήρησε ότι η υπηρεσία του έχει «καλή χημεία» με την τροχαία, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός συντονιστικού κέντρου για τον Άγιο Σίλα όπου ο Δήμος Καβάλας θα συμμετέχει με υπάλληλο και όχι με αιρετό.

Υπενθυμίζεται ότι η δήμαρχος ανακοίνωσε πως σε περίπτωση κακοκαιρίας εκείνοι που θα επιλαμβάνονται των περιστατικών και των προβλημάτων θα είναι οι υπηρεσίες και όχι οι εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε επίσης