Εμπόδια- προβλήματα για τρία δημοτικά έργα: Αμφιδρόμηση, Π. Χαρές και Μεγάλη Λέσχη

 Εμπόδια- προβλήματα για τρία δημοτικά έργα: Αμφιδρόμηση, Π. Χαρές και Μεγάλη Λέσχη

Οι δηλώσεις που έκανε χθες στην Πρωινή η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη δείχνουν ότι τα προβλήματα δεν λείπουν από τα δημοτικά έργα όπως άλλωστε συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Ποικιλία προβλημάτων και ζητημάτων καθυστερούν την ολοκλήρωση των εργασιών 1) στη Μεγάλη Λέσχη  2) στις παιδικές χαρές (εργολαβία που είναι σε εξέλιξη αλλά καθυστερεί μήνες) 3)στην αμφιδρόμηση μπροστά από το παλιό νοσοκομείο (εκεί όπου έπεσε η γέφυρα). Οι δηλώσεις της αντιδημάρχου για κάθε ένα από τα τρία θέματα έχουν ως εξής: Οι παιδικές χαρές αργούν στις Κρηνίδες, τη Νέα Καρβάλη και τον Αμυγδαλεώνα. Είναι ίδια η εργολαβία.

Η καθυστέρηση υπάρχει επειδή δεν γίνεται εκταμίευση χρημάτων από το «Πράσινο Ταμείο». Αν αυτό δεν χρηματοδοτήσει το έργο δεν μπορεί να βάλει το δικό του μερίδιο ο Δήμος Καβάλας. Η κ. Δρακονάκη είπε μάλιστα ότι ο Δήμος Καβάλας πρέπει να περιμένει να πληρωθεί ο πρώτος λογαριασμός των εργασιών από το Πράσινο Ταμείο (πόσο 90.000 ευρώ) περίπου. Αμέσως μετά ο Δήμος θα μπορεί να πληρώσει από τα δικά του χρήματα τους επόμενους λογαριασμούς. Κατά την άποψή της το θέμα που ανέκυψε τις προηγούμενες εβδομάδες και μήνες λήγει εντός των ημερών.

Σχετικά με την αμφιδρόμηση μπροστά από το παλιό νοσοκομείο ο Δήμος Καβάλας περιμένει να εγκριθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (πάρθηκε στο τέλος Απριλίου) από την Αποκεντρωμένη.  Δυστυχώς στη συνέχεια θα πρέπει η ίδια απόφαση να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης! Αντιλαμβανόμαστε ότι θα χαθεί κι άλλος χρόνος, αρα δεν είναι βέβαιο ότι η αμφιδρόμηση θα προλάβει να υλοποιηθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού.  Όσον αφορά το έργο στη Μεγάλη Λέσχη η Ευαγγελία Δρακονάκη αποκάλυψε ότι η τεχνική υπηρεσία ξεκίνησε τις διαδικασίες για να κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο!

Ο εργολάβος κατέθεσε την προβλεπόμενη ένσταση για να μην φύγει από το έργο και έτσι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι το έργο τελειώνει αν και δεν φαίνεται ότι θα τηρηθεί η τελική τρέχουσα προθεσμία που δόθηκε στον ανάδοχο. Αυτήν την περίοδο – είπε-  εκτελείται το τμήμα του έργου που αφορά την ενίσχυση της ηλεκτροδότησης του ανακαινισμένου κτιρίου.

*Με απόφαση που έλαβε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας εξελίσσεται η διαδικασία στο έργο «αποκατάσταση φωτοσημαντήρα στον ύφαλο της Ραψάνης». Οριστικός ανάδοχος του έργου είναι η εταιρία Δερμεντζόγλου ΑΕ. Προσέφερε έκπτωση 21%.

Διαβάστε επίσης