Ανδρέας Νεφελούδης: Υπάρχει νέο επενδυτικό σχήμα για τη ΒΦΛ!

 Ανδρέας Νεφελούδης: Υπάρχει νέο επενδυτικό σχήμα για τη ΒΦΛ!

Τρίτη και Τετάρτη ήταν στην Καβάλα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης. Χθες το πρωί ο κ. Νεφελούδης μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής τόσο για τα θέματα της ΒΦΛ  (που τα γνωρίζει άριστα)  όσο και για τα υπόλοιπα προεκλογικά θέματα ενόψει των εθνικών εκλογών αρχές Ιουλίου.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης δεν έκρυψε ότι η επίσκεψή του στην Καβάλα είχε προεκλογικά χαρακτηριστικά.  Ωστόσο «έδωσε» την είδηση  σχετικά με τη ΒΦΛ. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας ασχολήθηκε με το πρόβλημα στα λιπάσματα πολύ καιρό ενώ πρόσφατα προκάλεσε νέα τριμερή επιτροπή στο υπουργείο. Από την οποία πληροφορηθήκαμε αρχικά ότι δεν υπήρξαν σημαντικές ειδήσεις. Φαίνεται ότι υπήρξαν. Χθες ο κ. Νεφελούδης είπε ότι υπάρχει νέο επενδυτικό σχήμα για το εργοστάσιο. Χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες ισχυρίστηκε ότι το σχήμα καταθέτει σχέδιο εξυγίανσης στο δικαστήριο,  υπόσχεται να τακτοποιήσει τα περισσότερα χρέη που υπάρχουν.

Ο  Ανδρέας Νεφελούδης παραδέχθηκε ότι η εξυγίανση αργεί επιρρίπτοντας ευθύνες στη ΔΕΠΑ. Σε ερώτηση για την εμπλοκή του Μανώλη Πετσίτη στα θέματα των εταιρειών Λαυρεντιάδη (σε σχέση με τη ΔΕΠΑ) δήλωσε πλήρη άγνοια. Όπως είπε,  ασχολήθηκε με τα θέματα του εργοστασίου μόνο θεσμικά. Δήλωσε ότι δεν γνώριζε είπε το παραμικρό για τον Μανώλη Πετσίτη. Χαρακτήρισε τη δραστηριότητα του εξωθεσμική που δεν έπρεπε όπως είπε να υπάρχει. Τόνισε ότι σε ότι τον αφορά -στα θέματα δηλαδή της ΒΦΛ σε σχέση με το Υπουργείο Εργασίας- ο Μανώλης Πετσίτης δεν είχε καμία εμπλοκή. Ο Ανδρέας Νεφελούδης ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με τα προβλήματα στη ΒΦΛ, όταν υπήρξαν οι 180 απολύσεις. Είπε χαρακτηριστικά: «Ήήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές στο Υπουργείο Εργασίας,  είμαι περήφανος που βοήθησα». Συμπλήρωσε δε ότι αν δεν είναι στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τότε δεν θα προχωρήσει το προαναφερθέν σενάριο του νέου επενδυτικού σχήματος.

Για τα θέματα των εκλογών σε σχέση πάντα και με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Ανδρέας Νεφελούδης είπε: «Στις ευρωεκλογές είχαμε μία μεγάλη ήττα. Με μεγάλη μάλιστα διαφορά. Οι εκλογές που έρχονται είναι άλλες. Τώρα ο πολίτης ψηφίζει για τη ζωή του,  για την επόμενη μέρα του. Πρέπει λοιπόν να κριθούν προγράμματα και απόψεις. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αναφέρεται σε μία σύνθεση πραγμάτων που την δημιούργησαν. Πιστεύω ότι οι προοδευτικοί πολίτες απείχαν από τις ευρωεκλογές γιατί κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αποκόπηκαν από την κοινωνία. Κατά την άποψή μου το αποτέλεσμα γυρίζει.  Για αυτό άλλωστε τρέχουμε. Θυμίζω ότι εφόσον αναλάβουμε εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα έχουμε μνημόνιο να μας πιέζει».

 

 

Διαβάστε επίσης