Σινεμά και εκδηλώσεις στον «Ζέφυρο»

 Σινεμά και εκδηλώσεις στον «Ζέφυρο»

Συνέντευξη τύπου για τον «Ζέφυρο» που αρχίζει άμεσα προβολές ταινιών δόθηκε χθες το μεσημέρι στον θερινό κινηματογράφο της πόλης. Χαρούμενοι οι εκπρόσωποι της Κινηματογραφικής Λέσχης και του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών παρουσίασαν ένα πρόγραμμα γνωστών ταινιών (κυρίως ξένων) που εμπλουτίζεται φέτος με την συνεργασία της Κκινηματογραφικής Λέσχης με το Φεστιβάλ Φιλίππων. Οι προβολές αρχίζουν την Κυριακή με την ταινία «Στην πύλη της αιωνιότητας». Μία μέρα νωρίτερα πραγματοποιείται μουσική εκδήλωση με ντόπιους καλλιτέχνες, ένα αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο.

Χαρούμενοι και αισιόδοξοι για τον φετινό «Ζέφυρο» μίλησαν στους δημοσιογράφους ο Βαγγέλης Καμπουρίδης και η Ζωή Βυζοβίτη, περιγράφοντας ακριβώς το πρόγραμμα των ταινιών. Ο Μάκης Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στη μουσική εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο ενώ ο Βαγγέλης Καμπουρίδης είπε ότι φέτος οι προβολές δεν θα γίνονται Σάββατο καθώς όπως εξήγησε τα Σάββατα ο χώρος θα διατίθεται για παράλληλες εκδηλώσεις που φέτος θα είναι περισσότερες. Η Στέγη ικανοποιείται από το γεγονός ότι η περσινή συνεργασία της με το Φεστιβάλ Φιλίππων φέτος μεγαλώνει ενώ ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι και οι βραβευμένες ταινίες «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, «Η ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου κτλ.

Η κ. Βυζοβίτη είπε: «Όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια επιλέγουμε πολύ φρέσκιες ταινίες με περιεχόμενο. Ταινίες που αφήνουν κάτι στον θεατή. Φέτος συνεργαζόμαστε σε μεγαλύτερη διάρκεια με το Φεστιβάλ Φιλίππων. Η έναρξη του μάλιστα γίνεται φέτος εδώ. Στον «Ζέφυρο». Θα παρουσιάσουμε ταινίες από το Ινστιτούτο Ιστορικών Μελετών ενώ υπάρχει και το πρόγραμμα 10 χρόνια- 10 πόλεις (ακαδημία κινηματογράφου – ελληνικά βραβεία όσκαρ- προβολή 6 βραβευμένων ταινιών).

Διαβάστε επίσης