• 14 Μαΐου 2024,

Εμβολιασμοί Astrazeneca σε Καβάλα- Χρυσούπολη με ακυρώσεις

 Εμβολιασμοί Astrazeneca σε Καβάλα- Χρυσούπολη με ακυρώσεις

Κανονικά συνεχίστηκε χθες στο Νοσοκομείο Καβάλας η διαδικασία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Λειτούργησε μάλιστα – πρώτη μέρα χθες- 4η εμβολιαστική γραμμή, ένα νέο και 4ο εμβολιαστικό κέντρο. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα τρία προηγούμενα, στον γνωστό ισόγειο χώρο του Νοσοκομείου.

Το νέο εμβολιαστικό κέντρο θα κάνει εμβόλια μόνο της Astrazeneca κι έτσι αυτά στο νοσηλευτικό ίδρυμα, κάθε μέρα, θα μπορούν να είναι ακόμη και 120. Μέχρι τώρα ήταν τα μισά.

Με τα νέα δεδομένα στο Νοσοκομείο λειτουργούν κάθε μέρα (Δευτέρα έως Σάββατο, 8 το πρωί με 8 το βράδυ) 4 εμβολιαστικά κέντρα στα οποία μπορούν να γίνονται 120 εμβολιασμοί του προαναφερθέντος εμβολίου ενώ της Pfizer (σε δύο επίσης εμβολιαστικά κέντρα) είναι ελαφρώς περισσότερα κάθε μέρα.

Παρά τον «θόρυβο» σχετικά με τα εμβόλια της Astrazeneca, χθες το πρωί οι άνω των 60 ετών πολίτες (άνδρες και γυναίκες) που είχαν ραντεβού βρίσκονταν κανονικά στο Νοσοκομείο. Κι αν όχι όλοι, σίγουρα οι περισσότεροι.

Περίπου στις 10 χθες το πρωί είχαν γίνει ήδη 16 εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ήταν στη θέση του ενώ τη διαδικασία παρακολούθησε από κοντά ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Στη φωτογραφία με την πρόεδρο των εργαζόμενων Κατερίνα Πετράκη. Παντού υπάρχει μια φανερή αισιοδοξία, μια χαρά και μια προθυμία. Τόσο από αυτούς που εξυπηρετούν όσο και από αυτούς που εμβολιάζονται.

Ως και την Κ. Δευτέρα οι επιδόσεις του Ν. Καβάλας στον εμβολιασμό είχαν ως εξής: Χερσαίο τμήμα Ν. Καβάλας συνολικοί εμβολιασμοί 12.874. Της α’ δόσης 8.282 και της β’ δόσης 4.592. Στη Θάσο σύνολο 874. Α’ δόση 442, Β’ δόση 432. Σημειώνουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα στη Θάσο έγιναν εμβολιασμοί μόνο μία ημέρα.

Από χθες λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο και στο Κ.Υ. της Χρυσούπολης. Γίνονται εμβόλια μόνο της Astrazeneca. Είναι η πρώτη φορά που οι εμβολιασμοί αφορούν και το ανατολικό κομμάτι του Ν. Καβάλας.

Στις 12 χθες το μεσημέρι είχαν γίνει 15 περίπου εμβολιασμοί. Στα 60 εμβόλια την ημέρα που θα μπορεί να κάνει το Κ.Υ. Χρυσούπολης χθες οι ακυρώσεις ήταν λιγότερες από 10.

Χθες στο Νοσοκομείο Καβάλας οι ασθενείς με κορωνοϊό ήταν 32.

Οι περισσότεροι από τις 22 Γενάρη και μετά. Οι 30 στην κλινική και οι 2 στη ΜΕΘ. Περίπου 6 είναι ασθενείς από τη Δράμα. Τα τεστ που έκανε το Νοσοκομείο αποκάλυψαν περίπου 10 νέα περιστατικά. Η Καβάλα συνεχίζει να αντέχει αλλά δεν φθάσαμε ακόμη στην υποχώρηση των κρουσμάτων και των ασθενών που όλοι προσδοκούν και περιμένουν.

Διαβάστε επίσης