Εμβολιασμός πολιτών από σήμερα στο Νοσοκομείο- 20 Γενάρη στην Ελευθερούπολη – Φεβρουάριο Θάσο

 Εμβολιασμός πολιτών από σήμερα στο Νοσοκομείο- 20 Γενάρη στην Ελευθερούπολη – Φεβρουάριο Θάσο

Στις 9 σήμερα το πρωί στους γνωστούς δύο ισόγειους χώρους του Νοσοκομείου Καβάλας αρχίζουν οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού. Θα γίνουν με ραντεβού που κλείστηκαν μέσω φαρμακείων ή της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr. Εμβολιάζονται άνδρες και γυναίκες ηλικίας 85 ετών και άνω.

Όπως έγινε γνωστό χθες, υπάρχουν 110 εμβόλια. Ο αριθμός τους αφορά τα προγραμματισμένα ραντεβού. Σήμερα είναι 57 και αύριο 53. Το Νοσοκομείο Καβάλας απλώς κάνει τους εμβολιασμούς. Δεν εμπλέκεται στην υπόλοιπη διαδικασία. Εμβολιασμοί θα γίνονται και στο Κ.Υ. της Ελευθερούπολης.

Με τον ίδιο τρόπο και διαδικασία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι εμβολιασμοί στην Ελευθερούπολη θα γίνονται από τις 20 Ιανουαρίου και μετά. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα ημερομηνία είναι αυτή των επαναληπτικών εμβολιασμών. Η δεύτερη δόση του εμβολίου θα γίνει στο προσωπικό του Νοσοκομείου, η διαδικασία θα αρχίσει μάλλον στις 29 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Αχιλλέα Γερόπουλο «… η κατάσταση στην ΠΕ Καβάλας έπαψε να είναι ανησυχητική». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι πάντα υπάρχει και πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση.

Ο κ. Γερόπουλος είπε επίσης ότι αν κάποιος από τους ηλικιωμένους πολίτες δεν εμφανιστεί στο ραντεβού του και δεν κάνει τελικά το εμβόλιο, υπάρχει ετοιμότητα και συντονισμός να κληθεί να εμβολιαστεί στη θέση του ιδιώτης γιατρός (ακόμη και οδοντίατρος) ή γενικά υγειονομικό προσωπικό του ιδιωτικού τομέα.


Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκαναν χθες τόσο ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου όσο και ο Δήμαρχος της Θάσου, οι εμβολιασμοί στο νησί θα αρχίσουν περίπου στις 10 Φεβρουαρίου. Ημερομηνία ενδεικτική και όχι 100% σίγουρη.

Αυτό σημαίνει πως έως τότε οι κάτοικοι του νησιού που θα θελήσουν να εμβολιαστούν μέσω της γνωστής διαδικασίας των ραντεβού θα πρέπει να ταξιδέψουν στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας. Στο Νοσοκομείο ή στο Κ.Υ. της Ελευθερούπολης!

Το ταξίδι αυτό είναι δύσκολο, πολύωρο μιας και παραμένει εκτός δρομολογίων η γραμμή του Πρίνου. Ήδη η Θασιακή Ένωση Καβάλας ζητά η γραμμή να επανέλθει, για την εξυπηρέτηση της διαδικασίας των εμβολιασμών.

Μέχρι να αναφερθεί η νέα πιθανή ημερομηνία της 10ης Φλεβάρη, η πληροφόρηση που υπήρχε ανέφερε έναρξη των εμβολιασμών στο Κ.Υ. Πρίνου στις 5 Φεβρουαρίου. Καλό πάντως είναι ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό που γίνεται στο Κ.Υ. Πρίνου θα λειτουργούν ταυτόχρονα τρία σημεία εμβολιασμών.

Το Κ.Υ. Πρίνου με δηλώσεις του διευθυντή του Θωμά Αγγελόπουλου έχει ξεκαθαρίσει ότι για τα εμβόλια είναι απολύτως έτοιμο ήδη!

Διαβάστε επίσης