• 25 Απριλίου 2024,

Εν αναμονή άνευ ελπίδος

 Εν αναμονή άνευ ελπίδος

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης


Καθώς ο Φεβρουάριος μπήκε για τα καλά και πλησιάζει πια προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του, ξεκίνησε και το τριώδιο προχθές ενώ οι πιτακοπές συνεχίζονται και δεν θα αργήσουν να αρχίσουν και οι αποκριάτικοι χοροί Συλλόγων, Σωματείων, φορέων και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων.

Ο Φεβρουάριος, στο μεταξύ, έχει τον Άγιο Βαλεντίνο, έχει την Τσικνοπέμπτη έχει και την Καθαρά Δευτέρα.

Οι υποψήφιοι πασών των εκλογών, εθνικών, δημοτικών, περιφερειακών, κάνουν παρέλαση από όλες αυτές τις πιτακοπές και τις παρεμφερείς εκδηλώσεις, περιμένοντας εναγωνίως πότε επιτέλους ο Μητσοτάκης θα αποφασίσει να ανακοινώσει την ημερομηνία των περιβόητων και πολυαναμενόμενων εκλογών.

Και όσον αφορά βέβαια τους εν ενεργεία βουλευτές, κυβερνητικούς και της αντιπολίτευσης, έχουν το γάιδαρό τους δεμένο. Την αγωνία την έχουν αυτοί που περιμένουν να λάβουν το χρίσμα του υποψηφίου και σίγουρα βρίσκονται σε μειονεκτικότερη θέση από τους εν ενεργεία βουλευτές, αφού θα έχουν τελικά πολύ λιγότερο χρόνο για τον προεκλογικό τους αγώνα.

Φυσικά οι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών, 1ου και 2ου βαθμού, βρίσκονται στη λίστα αναμονής και όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση των εθνικών εκλογών οι οποίες μπορεί να τραβήξουν μέχρι και ντάλα καλοκαίρι, εδώ που τα λέμε, αν δεν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη εκλογική διαδικασία που θα γίνει με το νόμο ΣΥΡΙΖΑ της απλής αναλογικής ή αν δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης -όπως διακαώς επιθυμεί-από τη δεύτερη διαδικασία με το νόμο της Νέας Δημοκρατίας της ενισχυμένης αναλογικής. Δηλαδή όχι μόνον δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην βγει πρώτος αλλά ονειρεύεται και αυτοδυναμία, τρομάρα του.

Να δείτε που θα φτάσουμε Δεκαπενταύγουστο και ακόμη θα τρέχουμε με τα μαγιό και τα βατραχοπέδιλα στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίζουμε. Έτσι μοιάζουν να εξελίσσονται τα πράγματα σήμερα.

Η μεγάλη πλειοψηφία βέβαια του κόσμου δεν ασχολείται με τις εκλογές αλλά σκέφτεται πως θα εξασφαλίσει τα προς το ζην αφού η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο και η κάθε επίσκεψη στο σουπερμάρκετ είναι ένας εφιάλτης.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του πατριώτες.

Διαβάστε επίσης