Ένα ακόμη καλοκαίρι με διακοπές νερού στον Αμυγδαλεώνα

 Ένα ακόμη καλοκαίρι με διακοπές νερού στον Αμυγδαλεώνα

Για ένα ακόμη καλοκαίρι το δημοτικό διαμέρισμα Αμυγδαλεώνα αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης, όπως μας διαβεβαίωσε ραδιοφωνικά ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης. Στον Αμυγδαλεώνα συμβαίνει το εξής, το νερό ύδρευσης και άρδευσης είναι κοινό, άρα με το ίδιο νερό που ποτίζεται ο κάμπος με το ίδιο νερό υδροδοτούνται και οι κατοικίες. Αυτό φαίνεται πως είναι και το πρόβλημα του χωριού. Μάλιστα, το πρόβλημα υδροδοτήσεως του Αμυγδαλεώνα δεν είναι νέο, αλλά υφίσταται εδώ και 15 χρόνια με τον κόσμο να αντιμετωπίζει τακτικές διακοπές νερού κάθε καλοκαίρι.

Οι διακοπές νερού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οφείλονται στο γεγονός ότι εκείνη την περίοδο οι αγρότες ποτίζουν τις καλλιέργειές τους. Βεβαίως, οι αγρότες έχουν το δικαίωμα να ποτίσουν τα χωράφια τους ώστε να ετοιμάσουν έγκαιρα τη σοδειά τους. Ομοίως όμως και οι δημότες δικαιούνται να απολαμβάνουν το δημόσιο αγαθό του νερού στα σπίτια τους. Η πληθυσμιακή έκρηξη που καταγράφηκε στον Αμυγδαλεώνα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών δε συνοδεύτηκε από την ανάλογη προετοιμασία της κατάλληλης υποδομής.

Προκειμένου να επιλυθεί επιτέλους το πρόβλημα, επεσήμανε ο κ. Πουρσαϊτίδης θα πρέπει να κατασκευαστεί μια νέα δεξαμενή, ώστε να διαχωριστεί η ύδρευση από την άρδευση. Το συγκεκριμένο αίτημα το καταθέτουν πάγια εδώ και χρόνια οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος. Μάλιστα, ο κ. Πουρσαϊτίδης γνωρίζει πως υπάρχει σχετική μελέτη, υπάρχει ακόμη και χρηματοδότηση για την κατασκευή, φρένο όμως βάζει το δασαρχείο. Η υπηρεσία ζητά μια δασοτεχνική μελέτη, ζητά επίσης την οικοδομική άδεια της παλιάς δεξαμενής που κατασκευάστηκε το 1978 κάτι όμως που δεν υπάρχει.

Κατά την άποψη του προέδρου του τοπικού συμβουλίου, προφανώς δεν υπάρχει η θέληση να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι ενός μεγάλου χωριού. Οι ευθύνες για την καθυστέρηση οφείλονται στο δασαρχείο, αφού ο δήμος Καβάλας έπραξε ότι όφειλε από την πλευρά του. Ο φάκελος του έργου πέρασε από την αρμοδιότητα του δήμου και της περιφέρειας και κόλλησε στο δασαρχείο. Η ευθύνη της ΔΕΥΑΚ εστιάζεται στο γεγονός ότι εδώ και αρκετούς μήνες υφίσταται βλάβη στην αντλία ύδρευσης που δεν έχει αποκατασταθεί. Ύστερα από ένα περίπου τετράμηνο τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα της αντλία. Ακόμη κι έτσι όμως, το πρόβλημα δε θα επιλυθεί κι απλά θα βελτιωθούν οι συνθήκες.

Διαβάστε επίσης