• 21 Μαΐου 2024,

Ένα απαραίτητο έργο στους αγωγούς της ΔΕΥΑΚ στην παραλία

 Ένα απαραίτητο έργο στους αγωγούς της ΔΕΥΑΚ στην παραλία

Η ανάπτυξη της εστίασης στην παραλιακή περιοχή της Καβάλας, η αύξηση του τουρισμού και οι περισσότεροι χώροι βραχυχρόνιων μισθώσεων στην ίδια περιοχή άλλαξαν τα δεδομένα.

Τα καταστήματα πλησίον των παλαιών ψαράδικων, στα παλιά ψαράδικα και προς την είσοδο του λιμανιού συχνά αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Η ΔΕΥΑΚ ειδικά πρόσφατα, βοηθά αφού το λύνει ακόμη και καθημερινά.

Πρέπει ωστόσο να βρεθεί μια οριστική λύση. Κι αυτή θα προέλθει φυσικά μέσω έργου. Ενός έργου ίδιου με αυτό που γίνεται στην οδό Βουλγαροκτόνου. Εκεί μεγαλώνει η δυνατότητα του υφιστάμενου αγωγού ομβρίων.

Στην οδό Ερυθρού Σταυρού και στην αρχή της Κουντουριώτου (Ερυθρού Σταυρού με Κουντουριώτου) υπάρχουν δύο αγωγοί. Ομβρίων και αποχέτευσης. Απορροφούν μεγαλύτερες ποσότητες λυμάτων κτλ λόγων της ανάπτυξης που υπάρχει.

Συχνά διαπιστώνεται ενοχλητική μυρωδιά. Πολλές φορές αυτή είναι δυσφημιστική για την πόλη. Επηρεάζει και ενοχλεί τους τουρίστες. Και οι δύο αγωγοί πρέπει να καθαρίζονται πολύ συχνά. Αυτό έγινε την περίοδο των εορτών. Μεσολάβησαν διαμαρτυρίες και αιτήματα επαγγελματιών. Καθαρισμός έγινε και χθες (φωτογραφία).

Το βυτιοφόρο της ΔΕΥΑΚ απορροφά ότι πρέπει σε πλέον των 10 διαφορετικών φρεατίων και σημείων. Επειδή η διαδικασία είναι δύσκολο να συνεχιστεί με την ίδια συνέπεια, η ΔΕΥΑΚ πρέπει να μελετήσει και να εκτελέσει το απαραίτητο έργο. Παραλιακά, από το ύψος του Γαλαξία και περίπου ως το κατάστημα Marine.

Και για τους δύο υφιστάμενους αγωγούς της. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι η πιο τουριστική της πόλης. Όχι μόνο το Καλοκαίρι. Οι υποδομές της πρέπει να βελτιωθούν για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες που κυκλοφορούν, οι επισκέπτες που πολύ συχνά γίνονται θαμώνες πολλών επιχειρήσεων εστίασης και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης