• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ξαναγίνεται επίκαιρο το θέμα της μεταφοράς των πανεπιστημιακών τμημάτων Καβάλας και Δράμας, ενσωμάτωσης τους στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το Υπουργείο Παιδείας καταθέτει νομοσχέδιο για την ενίσχυση του Πανεπιστημίου της Θράκης, οι τοπικοί φορείς ετοιμάζουν ακόμη και σύσκεψη για την καλύτερη τους ενημέρωση. Ζητούμενα είναι ο λόγος της αλλαγής και οι όροι με την οποία θα γίνει. Τα πανεπιστημιακά τμήματα του ΔΙΠΑΕ Καβάλας ζητούν να εκπροσωπηθούν στη διοίκηση του Δημοκρίτειου, να έχουν απαραίτητες πιστώσεις για την ανάπτυξη τους και την έρευνα που ήδη κάνουν.

 

Το διαδικαστικό απομένει για να οριστούν και να αρχίσουν να εκτελούνται τα δρομολόγια του πλοίου Άνεμος από την Καβάλα σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο. Απαραίτητο είναι έργο της ΔΕΥΑΚ στην παραλία, ενίσχυσης του αποχετευτικού αγωγού και του αγωγού ομβρίων στις οδούς Κοντουριώτου και Ερυθρού Σταυρού. Λόγω εκπτώσεων η αγορά θα είναι ανοιχτή τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου. Ωράριο 11 με 3 προτείνει για τις δύο αυτές μέρες ο Εμπορικός Σύλλογος. Στο βιβλιοπωλείο Ζαπώνη το βραβείο καλύτερης εορταστικής βιτρίνας. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού περίμεναν περισσότερες συμμετοχές. Ο Παναγιώτης Ζαπώνης δωρίζει τα 500 ευρώ του βραβείου στη Πνοή και στο σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου.

 

Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο «Ασημακοπούλου» επισκέφθηκε η βουλευτής Αγγελική Δεληκάρη. Σήμερα φιλοξενούνται εκεί 903 άνδρες και γυναίκες. Τα ραντεβού του Νοσοκομείου Καβάλας για τον μήνα Φεβρουάριο θα ανοίξουν στις 29 Ιανουαρίου. Ανέλαβε χθες καθήκοντα η μόνιμη γιατρός Πυρηνικής Ιατρικής. Λιγότεροι πάγκοι και λιγότεροι καταναλωτές στις λαϊκές αγορές που έγιναν στην Καβάλα χθες. Σύμφωνα με ιστοσελίδα των Αθηνών, συμβολαιογράφος της Καβάλας καταγγέλλει ότι είναι θύμα μπούλινγκ! Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου, εκλέγει προεδρείο και Δημοτική Επιτροπή.

 

Ο Χάρης Σεϊτανίδης γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Στέλιος Ιγνατιάδης στην Περιφερειακή Επιτροπή. Γενική συνέλευση το μεσημέρι των δικηγόρων της Καβάλας, συνεχίζουν την αποχή. 43 προσλήψεις εποχιακού προσωπικού για το Δήμο Καβάλας, από σήμερα οι αιτήσεις. Με την αναβίωση του εθίμου Σάγια το απόγευμα στη Νέα Καρβάλη, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για την περίοδο των εορτών.

 

Σε προφορική συμφωνία με τον Τάσο Λαγό ο ΑΟΚ. Κερδίζει στα χαρτιά το ματς της Κυριακής με το Αγγελοχώρι. Δεν παίζει φιλικό αφού δεν βρέθηκε αντίπαλος. Την Επανομή αντιμετωπίζει την Κυριακή ο Νέστος.

Διαβάστε επίσης