Ένα δείγμα κακής δημοκρατίας: Γράφει ο Κωστής Σιμιτσής

 Ένα δείγμα κακής δημοκρατίας: Γράφει ο Κωστής Σιμιτσής

Η λειτουργία των θεσμών και η διαφύλαξη του κύρους τους αποτελεί πρωτίστως υπόθεση όσων τάχθηκαν να τους υπηρετήσουν, όποια κι αν είναι η θέση τους στα έδρανα του συλλογικού οργάνου στο οποίο εκλέχτηκαν.

Συμπολίτευση και αντιπολίτευση μοιράζονται την ίδια ευθύνη. Πολλές φορές όμως ο εκτραχηλισμός των πολιτικών ηθών και ο κατήφορος πηγάζουν από τη δημαγωγία, τη στείρα άρνηση, τη μνησικακία του ηττημένου, την επιδίωξη να φανεί αρεστός με κάθε τίμημα, την άκριτη αρχομανία.

Στην Καλαμάτα οι πλειοψηφούσες παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν να μην εγκατασταθεί δίκτυο 5G, μεταξύ άλλων και διότι προκαλεί στείρωση στους άνδρες. Ότι στον ανορθολογισμό συμμετείχαν οι παρατάξεις που στηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τον Σύριζα αποτελεί ένα μελανό σημάδι στους φορείς του ελληνικού προοδευτισμού.

Στα Ιωάννινα οι οριακά πλειοψηφούσες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν θέλησαν να συσταθεί «Αναπτυξιακός Οργανισμός» διότι η πόλη είναι ήδη ανεπτυγμένη και έχει πολλά παρόμοια όργανα. Τι θα κερδίσει από ένα ακόμη; Αν κάνει κανείς μια βόλτα στα δημοτικά και στα περιφερειακά συμβούλια της χώρας θα διαπιστώσει ότι το σύμπτωμα είναι ευρύ, καταλαμβάνοντας σχεδόν τους πάντες.

Τα ίδια συναντούμε καθημερινά και στην Καβάλα. Αμφιβάλλει κανείς ότι, όσον αφορά την υπόθεση με τον φωτισμό LED, που ακούγεται τον τελευταίο καιρό, η αντιπολίτευση μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο θα σήκωνε τους τόνους της αντίθεσης όποια κι αν ήταν η επιλογή;

Πριν από δύο χρόνια αρνήθηκαν στη ΔΕΥΑΚ τη δυνατότητα να πάρει άτοκο δάνειο που θα της έδινε ρευστότητα χωρίς επιβάρυνση. Τώρα το δάνειο είναι καλό για να αγοράσει ο Δήμος λάμπες!

Κωστής Σιμιτσής

Διαβάστε επίσης