• 30 Απριλίου 2024,

Ένα Disco Party σαν εκείνα τα παλιά!!!

 Ένα Disco Party σαν εκείνα τα παλιά!!!

 

 

Η αρχική ιδέα γεννήθηκε στις μεταξύ μας συζητήσεις, που τακτικά διεξάγονται στο εσωτερικό της συμμαθητικής μας ομάδας στο facebook. Η κλασική ερώτηση ήταν: «Πού θα οργανωθεί φέτος η ετήσια συνάντησή μας;», και κάποιοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξαναζήσουν μια βραδιά σαν εκείνες τις παλιές. Μια βραδιά γεμάτη νοσταλγία για τα εφηβικά χρόνια, γεμάτη μουσική της δεκαετίας του ’80 και γεμάτη χορό. Μια βραδιά δηλαδή που θα κλείνει μέσα της το «άρωμα» της τότε νεανικής διασκέδασης, όπως τη ζούσαμε στις θρυλικές discos της Καβάλας. Μια βραδιά που θα ξαναφέρει στο μυαλό φανταστικές στιγμές από τα καλοκαίρια στην Picchio Rosso, στη Samantha΄s και στη Salina, αλλά και από τους χειμώνες στην Oceanis, στη  D ΄oro και στη Sirio.

Κάπως έτσι λοιπόν αποφασίσαμε από κοινού, εμείς οι απόφοιτοι του 2ου Λυκείου Καβάλας, ότι το τακτικό ετήσιο reunion θα έχει το χαρακτήρα του Disco Party από τα παλιά. Ύστερα σκεφτήκαμε, γιατί να μην ανοίξουμε τον κύκλο των συμμαθητών περισσότερο; Γιατί δηλαδή να μην συμπεριλάβουμε και τους συμμαθητές των γυμνασίων όπου φοιτήσαμε; Γιατί να μην προσκαλέσουμε και τους φίλους που έτυχε να πηγαίνουν σε διαφορετικά λύκεια, αλλά συνυπήρχαμε μαζί τους στα ίδια φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών; Και τέλος, γιατί να μην προσκαλέσουμε ακόμη και τα γειτονάκια μας, που έτυχε να είναι ένα χρόνο μεγαλύτερα ή μικρότερα από εμάς, αλλά λατρεύουν αυτό το είδος της ψυχαγωγίας; Εξάλλου, ένα Disco Party πάντα αποτελούσε -και θα συνεχίσει να αποτελεί- πραγματικό «πειρασμό» για τη δοξασμένη νεολαία του ’80, που έζησε την ομορφότερη περίοδο της καβαλιώτικης διασκέδασης!

Τα ΄παμε επομένως και τ΄  αποφασίσαμε ότι φέτος το καλοκαίρι θα χτενίσουμε τη χαίτη μας, θα φορέσουμε τις βάτες μας, θα προβάρουμε στον καθρέφτη τις χορευτικές μας φιγούρες και θα συναντηθούμε για μια επιστροφή πίσω στη δεκαετία του ’80. Το επόμενο ερώτημα που θα έπρεπε να απαντηθεί αφορούσε στο χρόνο. Πότε θα βόλευε περισσότερο να ορίσουμε το ραντεβού μας; Ο Στέλιος, που συνδυάζει τις καλοκαιρινές του διακοπές με τη συμμαθητική συνάντηση, ερχόμενος από τον Καναδά, ζήτησε το ραντεβού να οριστεί για το τέλος Ιουλίου. Μελετήθηκαν λοιπόν οι ημερομηνίες κι αποφασίστηκε ότι η Παρασκευή 28η Ιουλίου θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Ναι, αλλά ποιός χώρος θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια συνάντηση που θα ξεφύγει από τον συνηθισμένο αριθμό των συμμετεχόντων και θα αποδειχθεί πολυπληθέστερη; Ποιός χώρος είναι άνετος και προσφέρει άφθονες θέσεις στάθμευσης για όλους; Ποιός χώρος βρίσκεται αρκετά κοντά στην πόλη για εύκολη πρόσβαση, αλλά και αρκετά μακριά από τον αστικό ιστό, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την ένταση της μουσικής και το ωράριο της διασκέδασης; Μα φυσικά ο πολυχώρος του Μπάτη!

Όλες αυτές οι συζητήσεις, οι προτάσεις, οι επιθυμίες μελετήθηκαν ήδη από την άνοιξη. Διότι μια ανάλογη διοργάνωση χρειάζεται έγκαιρη προετοιμασία, τακτοποίηση αρκετών λεπτομερειών και απαιτεί συμφωνίες που θα εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Η διεύθυνση του Μπάτη μάς καλοδέχθηκε, άκουσε την πρότασή μας και συμφώνησε να μας παραχωρήσει το Aquarella Beach Bar για το ραντεβού μας, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο και χρέωση βάσει τιμοκαταλόγου. Ο συγκεκριμένος χώρος, σοφά τοποθετημένος ανάμεσα στο γκαζόν και στην αμμουδιά, καλύπτει όλα τα γούστα, πολύ δε περισσότερο κατά τις βραδινές ώρες, όταν η ακτή του Μπάτη φωτίζεται και παρουσιάζει μια μαγική εικόνα!

Βεβαίως υπήρχε και μια σημαντικότατη λεπτομέρεια που θα έπρεπε επίσης να τακτοποιηθεί: Μια θεματική συνάντηση, ένα Disco Party, απαιτεί και την παρουσία ενός Dj, ο οποίος θα «ντύσει» τη βραδιά με τις μεγαλύτερες μουσικές και χορευτικές επιτυχίες εκείνης της εποχής. Αυτό λοιπόν το καθήκον επωμίσθηκε ο Δημήτρης, γνωστότερος και ως Dj Dimi_S, που δέχθηκε να αναλάβει την επιλογή των κομματιών, τα οποία θα ξεσηκώσουν τη χορευτική διάθεση όλων. Του εξηγήσαμε ότι εμείς είμαστε τα παιδιά που γαλουχήθηκαν και απέκτησαν μουσική κουλτούρα μέσα στις θρυλικές καβαλιώτικες discos, και μια από αυτές τις υπέροχες αλησμόνητες βραδιές της εφηβείας μας είναι που λαχταρούμε να ξαναζήσουμε.

Να ακούσουμε ένα μουσικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει κορυφαίες επιτυχίες disco και italo disco, pop και new wave, rock n’ roll του ’60, ελληνικά ποπάκια του ’70, αλλά και slow κομμάτια για παθιάρικα μπλουζ στο ημίφως. Ο Dj Dimi_S κατέγραψε τις επιθυμίες μας, προκειμένου να προετοιμασθεί αναλόγως. Μας υποσχέθηκε να μας τέρψει με Bee Gees, με Boney M, με Earth, Wind & Fire, με OMD, με Modern Talking, με Alphaville και Michael Cretu. Υποσχέθηκε όμως να μας ικανοποιήσει με REO Speedwagon, με Air Supply, με Foreigner και Lionel Richie. Κι όταν μας πιάσει το τρελό χορευτικό κέφι, υποσχέθηκε να μας θυμίσει The Charms, The Idols, The Sounds, The Forminx και φυσικά Olympians!

Τα πάντα λοιπόν είναι έτοιμα και μας περιμένουν! Σας περιμένουν! Αν αγαπάτε κι εσείς όπως κι εμείς τη φανταστική δεκαετία του ’80, αν νοσταλγείτε την εποχή των discos, αν θέλετε να ξανασυναντήσετε συμμαθητές και φίλους της νιότης, δεν έχετε παρά να πάρετε την παρέα σας και να έρθετε στο ραντεβού μας. Στις 21:30, την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, στο Aquarella Beach Bar του Μπάτη. Εκεί που θα ξαναζήσουμε, με όση τρέλα διαθέτουμε, ένα Disco Party σαν εκείνα τα παλιά, που διοργανώναμε προετοιμάζοντας πυρετωδώς τις πενθήμερες  εκδρομές της Γ’ λυκείου. Back to the ‘80s … και ό,τι ήθελε προκύψει!!!

ΒΟΥΛΑ ΘΑΣΙΤΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

(Απόφοιτη Πρότυπου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Καβάλας)

Διαβάστε επίσης