Ένα κρουαζιερόπλοιο μόνο φτάνει “αεροπλάνο” να μας κάνει …

 Ένα κρουαζιερόπλοιο μόνο φτάνει “αεροπλάνο”  να μας κάνει …

Ένα μόνο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Καβάλας φτάνει “ αεροπλάνο “ την ψυχολογία μας να κάνει , που λέει και το τραγούδι.

Μπορεί το κρουαζιερρόπλοιο που έπιασε την Δευτέρα το λιμάνι της Καβάλας να ήταν το προτελευταίο της σαιζόν αλλά για εμάς ήταν σαν πρώτο.

Με ένα μόνο κρουαζιερόπλοιο και αλλάζει όλος ο χάρτης.

Αλλάζει η παραλιακή εικόνα της πόλης στην αγκαλιά της οποίας αναπαύονται τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια που είναι αλήθεια οτι τα προηγούμενα χρόνια ήταν πιο πολλά.

Δεν φταίμε εμείς που λιγοστέψανε , φταίνε οι εξελίξεις στις γείτονες χώρς και κυρίως στην Τουρκία που βγήκε απο τα δρομολόγια τους ως μη ασφαλής προορισμός.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουμε και εμείς αρκετές κρουαζιέρες αφού τα περισσότερα κάνανε ενδιάμεση στάση στο λιμάνι της Καβάλας με επόμενο προορισμό την Τουρκία.

Το γεγονός οτι βγήκε απο το δρομολόγια τους η Κωνσταντινούπολη είναι θέμα και επηρέασε και εμάς.

Ελπίζουμε οτι τα επόμενα χρόνια ο τουρισμός της κρουαζιέρα θα ανέβει ,οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων θα αυξηθούν στο φιλόξενο λιμάνι της Καβάλας και γενικότερα θα πάρει πάνω του και ο τουρισμός της κρουαζιέρας που μπορεί να κάνει την διαφορά στην αγορά της πόλης.

Είναι μεγάλη ιστορία , κυρίως για την ψυχολογία μας, στο λιμάνι της Καβάλας να δένουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερα κρουαζιερόπλοια.

Αλλάζεις κατευθείαν level.

Και όπως λένε και οι πιο παλιοί μην τις φοβάστε τις πόλεις με λιμάνι και θάλασσα.

 

Δεν είναι τυχαίο οτι τις τελεταίες αγωνιστικές περιόδους ο ΑΟΚ έχει χάσει πολλούς πόντους απο τις ομάδες του Νομού της Καβάλας που τα έφερε έτσι η ζωή και βρεθήκανε απέναντι του.

Νομίζω οτι όλα αυτά τα χρόνια οι ομάδες αυτές κάνουν την δουλειά τους και προσπάθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν ή αν θέλετε να μην χάσουν απο τον ΑΟΚ γιατί ένα τέτοιο αποτέλεσμα για αυτούς είναι ένα επίτευγμα και μία αναγνώριση της γενικότερης προσπάθειας που κάνει η ομάδα τους.

Για τον λόγο αυτό και τις περισσότερες φορές τα παιχνίδια αυτά συνοδεύονται και απο στιγμές έντασης που λείπουν σε παιχνίδια με ομάδες άλλων Νομών.

Οταν λοιπόν αυτές οι ομάδες του Νομού κυριεύονται απο μία φοβερή μανία να κερδίσουν ή να μην χάσουν απο τον ΑΟΚ, και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε, θα πρέπει να παίρνουν την ανάλογη απάντηση απο την ομάδα του ΑΟΚ που δεν πρέπει να ξαφνιάζεται απο το πάθος του αντιπάλου.

Προχθές στο “Ανθή Καραγιάννη” όλη η ένταση μετά το τέλος του αγώνα ξεκίνησε απο ένα ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας που απειλούσε τους παίκτες του ΑΟΚ οτι θα τους “θάψει μέσα στο γήπεδο”.

Όταν οι παίκτες του ΑΟΚ του ζητήσανε τον λόγο η κατάσταση ξέφυγε αλλά ευτυχώς προλάβανε και την μαζέψανε οι προπονητές των δύο ομάδων.

Τα γράφω σήμερα αυτά γιατί ο ΑΟΚ θα τα αντιμετωπίσει και σε άλλα παιχνίδια με ομάδες του Νομού το ίδιο πάθος και την ίδια ένταση.

Για αυτές τις ομάδες μία νίκη σε βάρος του ΑΟΚ ισοβαθμεί ίσως και με την κατάκτηση της πρώτης θέσης και για τον λόγο αυτό θα δίνουν οτι έχουν και δεν έχουν για να τα καταφέρουν.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο ΑΟΚ θα πρέπει να έχει έτοιμη μία απάντηση την οποία και θα πρέπει να δίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στην διάρκεια των 90’ λεπτών.

 

Ο Σύγχρονος Δήμος που έχει στο μυαλό του ο Θόδωρος Μουριάδης που θα διεκδικήσει και αυτός τον Δήμο της Καβάλας ακούγεται πολύ ευχάριστα στα αυτιά των Δημοτών που θέλουν πράγματι έναν σύγχρονο Δήμο που θα λύνει με σύχγρονο και γρήγορο τρόπο τα προβλήματα τους.

Αυτός ο στόχος είναι δύσκολος αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει η αρχή μιας γενικότερης  προσπάθειας απο όλους τους συνδυασμούς  που θα διεκδκήσουν στις επερχόμενες εκλογές τον Δήμο της Καβάλας.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης