• 1 Μαΐου 2024,

Ανδρέας Καραπιπερίδης στους 93,7 : « Μας έλειπε η συγκέντρωση στο Μαρούσι, ο κόσμος θα μας δώσει ώθηση το Σάββατο»

 Ανδρέας Καραπιπερίδης στους 93,7 : « Μας έλειπε η συγκέντρωση στο Μαρούσι, ο κόσμος θα μας δώσει ώθηση το Σάββατο»

Δηλώσεις για το ματς  της πρεμιέρας  με το Μαρούσι  αλλά και για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Απόλλωνα Πάτρας,  έκανε στους 93,7 ο προπονητής της Energean Kavala BC Ανδρέας Καραπιπερίδης.

Τόνισε ότι η ομάδα του δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση στο Μαρούσι ενώ για το ματς που έρχεται κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει την ομάδα στο να φτάσει στην πρώτη της νίκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Τι έφταιξε για την ήττα με το Μαρούσι;

Απάντηση: Εμείς οι ίδιοι έχουμε την αποκλειστική ευθύνη, γιατί ότι καταφέρναμε και χτίζαμε στη διάρκεια του παιχνιδιού το γκρεμίζαμε πολύ εύκολα.  Αυτό σημαίνει ότι δεν είχαμε καθόλου υπομονή και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι.  Πολλές φορές επιλέγαμε βιαστικές επιλογές.  Βάλαμε εύκολα τον αντίπαλο μέσα στο παιχνίδι ενώ ξεκινήσαμε πολύ καλά.

Όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος απέναντι σε μια ομάδα που  έχει τον ίδιο κορμό και τον ίδιο προπονητή εδώ και 5 χρόνια οπότε πολύ πιο εύκολα βρίσκονται, εύκολα μπορείς να το πληρώσεις.  Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι από τα λάθη που κάναμε να μην οδηγήσουμε ξανά την ομάδα σε όμοιες καταστάσεις, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες  του πρωταθλήματος.

Ερώτηση: Υπάρχει η αίσθηση ότι θα μπορούσε κάτι καλύτερο η Energean Kavala BC στην πρεμιέρα.

Απάντηση:  Φτάναμε πάρα πολλές σε απόσταση αναπνοής αλλά πάλι με ένα δυο λάθη δικά μας ο αντίπαλος έπαιρνε το πλεονέκτημα.  Αυτό μας κόστισε.

Ερώτηση: Δεν είχε και πόντους η ομάδα  από την περιφέρεια από δυο βασικά ατού της, τον Ετινόσα και τον Μίτροβιτς.

Απάντηση: Σίγουρα και αυτό ήταν ένα κλειδί που δεν είχαμε καλή παραγωγή.  Παρόλα αυτά θεωρώ ότι αν ήμασταν περισσότερο προσεκτικοί στο κομμάτι της συγκέντρωσης και των επιλογών και αυτοί οι παίκτες μέσα από αυτή τη διαδικασία θα είχανε μεγαλύτερη παραγωγή πόντων.   Πολλές φορές οι ίδιοι παίκτες παίρνουν κάποιες αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι και οδηγούμαστε σε λάθος επιλογές στην επίθεση και στην άμυνα. Αυτό θέλουμε να διορθώσουμε για να μην το επαναλάβουμε  στα επόμενα παιχνίδια.

Ερώτηση: Ηταν μια δύσκολη έδρα;

Απάντηση: Ηταν μια ωραία έδρα. Είχε παλμό σ` ένα γήπεδο μπασκετικό απέναντι σε μια ομάδα που έχει τη δική της ιστορία στην Α1 και την Ευρώπη. Οι συνθήκες ήταν πολύ καλές για να παίξεις μπάσκετ.

Ερώτηση: Τώρα ο Απόλλωνας Πάτρας στην Καβάλα.  Έχετε πει δε χρειάζονται απώλειες εντός έδρας.

Απάντηση: Σίγουρα.  Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να  προσέξουμε πολύ τα εντός έδρας παιχνίδια. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ σημαντική η βοήθεια του κόσμου. Θα μας δώσει μεγάλη ώθηση. Ο Απόλλωνας έχει κάποια έμπειρα παιδιά και ένα ν πολύ καλό κοινοτικό  ο οποίος που πέρσι στην Α2 είχε μεγάλα νούμερα.  Θεωρώ ότι ο κύριος αντίπαλος μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.  Να προσέξουμε τις αδυναμίες μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στο Μαρούσι. Πρέπει να ανοίξουμε το ρυθμό παραπάνω και να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο.

Με την ώθηση του κόσμου πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε απέναντι επίσης  σε μια ιστορική ομάδα.  Το πρωτάθλημα της Α2 είναι τέτοιο που δεν μπορείς να επιλέξεις καμία ομάδα. Ολες οι ομάδες είναι αξιόλογες  και αποτελούνται από παιδιά που έχουν μεγάλη εμπειρία.  Το δυνατό μας κλειδί θα είναι ο κόσμος που θα έρθει το Σάββατο στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Διαβάστε επίσης