• 20 Απριλίου 2024,

Ένα νέο αλαλούμ περί της ουσίας και της διαδικασίας των έργων του ΤΑΡ

 Ένα νέο αλαλούμ περί της ουσίας και της διαδικασίας των έργων του ΤΑΡ

Οι εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας στο γνωστό θέμα της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ δημιούργησαν ένα νέο τοπικό αλαλούμ αν και στόχο είχαν το ακριβώς αντίθετο. Την Πέμπτη και την Παρασκευή άρχισαν οι προκαταρκτικές εργασίες πλησίον των Λασπόλουτρων και στην περιοχή του Ζυγού. Όμως τα πασαλάκια που έβαζαν οι τοπογράφοι- εκπρόσωποι του αγωγού, τα έβγαζε λίγη ώρα μετά μικρός αριθμός αγροτών και οι συμπαραστάτες αυτών. Η εταιρία φημολογείται ότι θα επιμείνει και σήμερα στη διαδικασία αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Την Παρασκευή το βράδυ προκλήθηκε συνάντηση στις Κρηνίδες, της Συντονιστικής Επιτροπής με τη διοίκηση και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καβάλας. Υπήρξε και ψήφισμα. Στη συγκεκριμένη συνάντηση υπάρχει διαφωνία για το τι αποφασίστηκε. Ο Θέμης Καλπακίδης μας είπε ότι άπαντες συμφώνησαν ότι τα έργα ύδρευσης και άρδευσης που ανακοίνωσε ο κ. Σταθάκης δεν πρέπει να χρηματοδοτηθούν από τον ΤΑΡ. Η κ. Τσανάκα υποστηρίζει ότι τέτοια δέσμευση δεν υπήρξε. Αφήνει να εννοηθεί ότι τα συγκεκριμένα έργα τα υποστηρίζουν όλοι, άσχετα από το ποιος θα τα χρηματοδοτήσει. Ήδη ακούγεται ότι ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης θα προέλθει από τον ΤΑΡ.

Το άλλο μπέρδεμα αφορά παράγοντες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, που (προς το παρόν) κρατούν την ανωνυμία τους. Ισχυρίζονται ότι ο ΤΑΡ βιάστηκε να αρχίσει τις προκαταρκτικές εργασίες. Αντιπροτείνουν υπογραφή του προβλεπόμενου συμφώνου συνεργασίας για την εκτέλεση των δύο έργων, σύσταση της επιτροπής που εξαγγέλθηκε και αμέσως μετά έναρξη των εργασιών στα 11 χιλιόμετρα όπου το έργο σταμάτησε. «Το είπαμε και στον Υπουργό ότι αυτή πρέπει να είναι η σειρά των γεγονότων» είπαν χθες στην εφημερίδα μας.

Με λίγα λόγια υπάρχει μπέρδεμα και αλαλούμ τοπικά, τόσο στην ουσία της υπόθεσης όσο και στη διαδικασία αυτής. Ας ελπίσουμε το τοπίο να ξεκαθαρίσει, με αφορμή και τη συζήτηση του ίδιου θέματος σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Διαβάστε επίσης