Ένοχος στο Μονομελές ο Δ. Καζανίδης για λακκούβα σε δρόμο!

 Ένοχος στο Μονομελές ο Δ. Καζανίδης για λακκούβα σε δρόμο!

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη στο Μονομελές Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καζανίδης. Κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια, από υπόχρεο. Το περιστατικό αφορά έργο της ΔΕΥΑΚ στη διασταύρωση των οδών Τρίτωνος και Τενέδου, ακριβώς δίπλα στο δικαστικό μέγαρο. Εκεί η ΔΕΥΑΚ αντιμετώπισε βλάβη του δικτύου ύδρευσης, έσκαψε και τη διόρθωσε αλλά η κάλυψη της λακκούβας δεν ήταν σωστή. Δίκυκλο που οδηγούσε συμπολίτης είχε ατύχημα. Ο αναβάτης έπεσε και τραυματίστηκε (έσπασε) στον αστράγαλο. Στράφηκε κατά της ΔΕΥΑΚ. Παρέστη μάλιστα στην δίκη και με δικηγόρο (ως πολιτική αγωγή). Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να καταθέσει σε βάρος της ΔΕΥΑΚ και αγωγή! Το περιστατικό αναφέρονταν ότι έγινε τον Γενάρη του 2015.

Στην ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης ο κ. Καζανίδης έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις, διηγήθηκε το περιστατικό και τις διαδοχικές ενέργειες των συνεργείων. Η απόφαση δείχνει ότι δεν έπεισε το δικαστήριο. Κρίσιμο ήταν το σημείο του χρόνου που μεσολάβησε από τη στρώση φίλερ πάνω από τη λακκούβα έως της ασφαλτόστρωσης αυτής.

Κατά κάποιο τρόπο οι λακκούβες που ανακύπτουν στο οδόστρωμα δείχνουν να «εκδικούνται» τους αιρετούς, θυμίζοντας τους τις βασικές τους υποχρεώσεις. Ναι μεν την νύφη την πληρώνουν μόνο αυτοί (οι αιρετοί) αλλά κατ’ ουσία υπεύθυνοι είναι και όσοι καλύπτουν τις λακκούβες πρόχειρα. Θυμίζουμε ότι προ μηνών καταδικάστηκε για παρόμοιο περιστατικό και ο πρώην αντιδήμαρχος Θ. Μουριάδης. Τότε πολίτης σκόνταψε και έπεσε σε πεζοδρόμιο (είχε τραυματιστεί), λόγω σίδερου που προεξείχε κι έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από τις δημοτικές υπηρεσίες.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης