Πενήντα προσλήψεις για δύο μήνες από το δήμο Καβάλας

 Πενήντα προσλήψεις για δύο μήνες από το δήμο Καβάλας

Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας έχει στην ημερήσια διάταξη 34 θέματα και είναι βέβαιο ότι πριν από την ημερήσια διάταξη θα συζητηθούν οι εξελίξεις για το θέμα των διοδίων και για το θέμα της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Θα χορηγηθεί παράταση στην προθεσμία περαίωσης του έργου της Μεγάλης Λέσχης, το οποίο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015. Θα αποφασιστεί η ένατη παράταση έως τις 20 Ιουλίου, αν και ο ανάδοχος ζήτησε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο έως το τέλος Αυγούστου. Επί της παρατάσεως του έργου έως τις 20 Ιουλίου συμφωνεί και η διαχειριστική αρχή.

Δίδεται παράταση στην προθεσμία εκτέλεσης του έργου καθαρισμού ρεμάτων . Πρόκειται για την πρώτη παράταση διάρκειας 120 ημερών έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Το δημοτικό συμβούλιο θα εγκρίνει την πρόσληψη εποχικού προσωπικού για δύο μήνες. Η πρόσληψη ανάλογου προσωπικού δεν προϋποθέτει κριτήρια ΑΣΕΠ. Ειδικότερα, θα επιλεγούν 32 άτομα για την καθαριότητα, 8 άτομα οδηγοί επίσης για την υπηρεσία καθαριότητας, ένας αρχιτέκτονας – μηχανικός και εννέα άτομα ειδικότητας γενικών καθηκόντων.

Στην ίδια συνεδρίαση, θα εγκριθεί η έναρξη της διαδικασίας για την εκμίσθωση επτά καταστημάτων στη δημοτική αγορά. Θα συζητηθεί αίτημα συλλόγων ΡΟΜΑ από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, ώστε να λειτουργεί και δεύτερο παζάρι στην Καβάλα κάθε Κυριακή, όπως συμβαίνει στο Δοξάτο Δράμας. Φαίνεται ωστόσο ότι το αίτημα δε θα γίνει δεκτό.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται και αυτή τη φορά η έγκριση διοργανώσεων και συμμετοχής του δήμου Καβάλας σε πολιτιστικές, ενημερωτικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης