Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο ΤΕΙ ΑΜΘ

 Νέο μεταπτυχιακό  πρόγραμμα σπουδών στο ΤΕΙ ΑΜΘ

Δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ένα ακόμη μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ ΑΜΘ με τίτλο «Άνθρωπος και νερό». Αντικείμενό του είναι η παροχή γνώσεων σχετικά με αλληλεπίδραση ανθρώπου και νερού από τεχνική, οικολογική, βιο-ιατρική και πολιτικο-οικονομική σκοπιά.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση έγκρισης του προγράμματος, είναι καινοτόμο και μοναδικό στο είδος του παγκοσμίως. Απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, στελέχη οργανισμών και άλλα φυσικά πρόσωπα. Θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό της έδρας της UNESCO, που είναι γνωστό ότι φιλοξενείται στο Τμήμα Δασοπονίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ, ενώ στηρίζεται από την εθνική επιτροπή της UNESCO.

Τρία εξάμηνα θα είναι η διάρκεια του νέου προγράμματος, δύο θα είναι οι κατευθύνσεις του, το νερό σε έλλειψη και το νερό σε συνθήκες περίσσιας. Το ανώτατο όριο είναι οι σαράντα φοιτητές, τα απαιτούμενα έσοδα 114.000 ευρώ και τα τέλη φοίτησης ορίζονται στο ποσό των 2.500 ευρώ. Σημειώνουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η επανίδρυση του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών για το Τμήμα Λογιστικής στο ΤΕΙ ΑΜΘ, με τίτλο «Διεθνής κι Ευρωπαϊκή Οικονομία».

Διαβάστε επίσης