Ένα βότσαλο στην άμμο

 Ένα βότσαλο στην άμμο

Σε μια ακόμα πρόσφατη ομιλία του ο έληλνας πρωθυπουργός μίλησε για το 2018 που θα είναι η χρονιά της ελληνικής οικονομίας αφού τον Αύγουστο αυτής της χρονιάς η χώρα μας θα αφήσει πίσω της τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και θα γυρίσει σελίδα όσο αφορά τα οικονομικά της.

Αυτό που δεν μας λέει είναι τι θα έχει αυτή η σελίδα η οποία σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνουμε δεν θα έχει κάτι διαφορετικό απο αυτά που ζούμε απο το 2010 και μετά.

Το έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές και θα το επαναλάβουμε οτι τον Αύγουστο του 2018 θα τελειώσουν τα μνημόνια όσο αφορά τις υποχρεώσεις των δανειστών προς εμάς και οχι τις δικές μας υποχρεώσεις προς αυτούς που θα κρατήσουν ακόμα πολλές δεκαετίες.

Τα μνημόνια θα τελειώσουν μόνο τυπικά αφού ουσιστικά δεν προβλέπεται να φύγει απο την ζωή μας κάποιος μνημονιακός φόρος.

Αυτά τα χαράτσια που πληρώναμε πριν το 2018 , τα ίδια θα πληρώνουμε και μετά το 2018 άσχετα αν θα πανυγηρίζουμε που η Ελλάδα θα έχει αφήσει πίσω της την ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ.

Για τον λόγο αυτό και ο Τσίπρας χαρακτηρίζει το 2018 ώς έτος καμπής.

Απο τον Αύγουστο του 2018 να έχετε υπόψη σας οτι ξεκινάει η προεκλογική περίοδος και ο προεκλογικός αγώνας για τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα που θα κατέβει να διεκδικήσει μια ακόμα θητεία με βασικό του σύνθημα την έξοδο της χώρας απο τα μνημόνια.

Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος εκτός απο τον Κυργιάκο Μητσοτάκη αντίπαλος του θα ήταν χαμένος απο χέρι.

Με τον Κυργιάκο όμως αντίπαλο μπορεί να γίνει και ντέρμπι και σίγουρα το παιχνίδι θα κριθεί στα τελευταία του λεπτά.

Θέλω να σας πω δηλαδή οτι δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα.

Εχει ακόμα δρόμο πολύ μέχρι να φτάσουμε στην ημέρα της κάλπης.

 

Μέχρι και το καραβάκι που αποκτήσαμε επί Δημαρχείας Εριφυλλίδη τοποθετήθηκε στο μπαλκόνι του Φαλήρου αφού τα χρόνια της Τσανάκα έχει επιλεχθεί το συγκεκριμένο σημείο που ίσως να είναι και καλύτερο απο την πλατεία του Καπνεργάτη που το είχαμε συνηθίσει.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να το ανάψουμε μαζί με τα υπόλοιπα στολίδια που επίσης έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης.

Ο πιο ωραίος και απλός στολισμός έχει γίνει στον δρόμο της Ερυθρού που θυμίζει απο μακριά δρόμο Ευρωπαϊκής πόλης.

Ένα στολίδι σε κάθε κολώνα και το αποτέλεσμα υπέροχο.

Δεν χρειάζονται πολλά μπιχλιμπίδια προκειμένου να κάνουμε την διαφορά.

Να έχετε υπόψη σας οτι ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι κυρίως και θέμα γούστου.

 

Εφιαλτική προειδοποίηση για μελλοντικό τσουνάμι στις ελληνικές ακτές απο τον Ακαδημαϊκό Κώστα Συνολάκη  ο οποίος είπε οτι σε έναν ενδεχόμενο σεισμό των 7 ρίχτερ θα τσουνάμι χτυπήσει τις ελληνικές ακτές.

Και δεν είναι τόσο το τσουνάμι όσο ο χρόνος αντίδρασης μας που δεν θα είναι πάνω απο 10 το πολύ 15 λεπτά.

Τι μπορείς να κάνεις μέσα σε δέκα λεπτά ;

Για τον λόγο αυτό και ο άνθρωπος αυτός ζητά απο τώρα απο την πολιτεία να εκπονήσει σχέδια αντίδρασης σε μια τέτοια περίπτωση με πολλά σενάρια.

Ολα τα είχαμε – λέω εγώ – τα τσουνάμια μας λείπανε.

Μακάρι να μην συμβεί ποτε αυτό γιατί η Ελλάδα δεν έχει τον μηχανισμό αυτό για να αντέξει μια τέτοια κατάσταση.

 

Μετά την Ελένη Μενεγάκη την Τατιάνα Στεφανίδου την Ντορέττα Παπαδημητρίου , την Κατερίνα Καινούργιου και η Μαρία Μπεκατώρου στόλισε και Χριστουγεννιάτικο της δέντρο και φωτογραφήθηκε μαζί του.

Δηλαδή εμείς που στολίζουμε τα δέντρα μας και τα χαιρόμαστε οι ίδιοι χωρίς να τα ανεβάζουμε στο Face book είμαστε οι λάθος ;

Τελικά ας μας πει κάποιος στολίζουμε το δέντρο για δική μας ευχαρίστηση ή για να το κάνουμε διαφήμιση στο διαδίκτυο ;

 

Φουλ ευρωτευμένη η Τζένη Μπαλατσινού με τον Βασίλη Κικίλια ζούνε τον έρωτα τους στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη όπου βρίσκονται αυτή την περίοδο.

Οι λόγοι του ταξιδιού έχουν να κάνουν με κάποιες υποχρεώσεις του συντρόφου της.

Καλή σας ημέρα και με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης