Έναρξη μαθημάτων στο Δημοτικό Ωδείο

 Έναρξη μαθημάτων στο Δημοτικό Ωδείο

Με καθυστέρηση περίπου 15 ημερών άρχισε σήμερα η εκπαιδευτική περίοδος για το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Το ΔΩΚ, όποτε δεν αντιμετώπιζε γραφειοκρατικά προβλήματα, άρχιζε τον κύκλο των μαθημάτων του όπως όλα τα εκπαιδευτήρια την 1η Οκτωβρίου.

Φέτος η γραφειοκρατία προκάλεσε περαιτέρω προβλήματα. Πέρσι τα μαθήματα είχαν αρχίσει μια εβδομάδα μετά την 1η Οκτωβρίου ενώ φέτος άρχισαν 15 ημέρες μετά. Παρόλα αυτά επικρατεί αισιοδοξία ότι και φέτος το ΔΩΚ θα τα καταφέρει, οι δε μαθητές του θα διακριθούν όπως πάντα.

Ο πρόεδρος του ΔΩΚ Θόδωρος Τζατζάρης, αναφερόμενος στα γραφειοκρατικά προβλήματα διευκρίνισε ότι φέτος οι διαδικασίες κόλλησαν σε σχέση με τις περσινές. Αναφερόμενος στις εγγραφές, επεσήμανε πως παραμένουν σταθερές στα περσινά επίπεδα ή και ελαφρώς αυξημένες. Ενώ για τα εσωτερικά ζητήματα του ΔΩΚ, ο πρόεδρος διέψευσε διάφορες φήμες, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν έχουμε εσωτερικά θέματα και προβλήματα».

Προκειμένου να αρχίσουν τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας έπρεπε το Σάββατο και το μεσημέρι της Δευτέρας να ληφθούν οι τελευταίες αποφάσεις από το διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου. Η διοίκηση του ΔΩΚ συνεδρίασε και το Σάββατο και τη Δευτέρα προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο πίνακας των καθηγητών που προσλαμβάνονται. Ειδικότερα, προσλαμβάνονται 40 – 45 καθηγητές, πέντε ή έξι περισσότεροι και καινούργιοι σε σχέση με πέρσι. Καλλιτεχνικός διευθυντής για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο παραμένει ο Γιούλης Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης