• 19 Μαΐου 2024,

Ένας ακόμη θάνατος συμπολίτη από κορωνοϊό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου

 Ένας ακόμη θάνατος συμπολίτη από κορωνοϊό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου

Πέθανε χθες το μεσημέρι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας όπου για μέρες νοσηλεύονταν 68χρονος κάτοικος Καβάλας.

Αντιμετώπιζε το γνωστό πρόβλημα από τον κορωνοϊό. Χθες το μεσημέρι στην κλινική οι ασθενείς με κορωνοϊό ήταν 39 στην κλινική και 6 στη ΜΕΘ. Χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου έκανε 118 τεστ στη νόσο, διαπιστώνοντας 15 νέες μολύνσεις.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου στην πόλη και το Ν. Καβάλας δεν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων, υπάρχει σταθερότητα. Αυτό προκύπτει και από τα εβδομαδιαία κρούσματα που είναι ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες του Νοέμβρη. Επιβεβαιώνεται μια πιο ενθαρρυντική κατάσταση, μια λίγο πιο μεγάλη μείωση στη Θάσο.

Σταθερότητα κρουσμάτων στο Νοσοκομείο και στο Νομό Καβάλας

Ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Η κατάσταση που περιέγραψε σχετικά με τους ασθενείς με κορωνοϊό δεν ήταν διαφορετική από αυτή των προηγούμενων ημερών και της προηγούμενης εβδομάδας. Είπε ειδικότερα ότι στην κλινική νοσηλεύονται 41 ασθενείς ενώ η μονάδα εντατικής θεραπείας είναι γεμάτη με επτά ασθενείς. Από τους 41 αρρώστους στην κλινική οι 8 είναι εμβολιασμένοι. Συμπλήρωσε ότι πολλοί από τους συγκεκριμένους εμβολιάστηκαν και με τη δεύτερη δόση προ 6 μηνών και περισσότερο!

Σχετικά με το τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες στο Νοσοκομείο ο κ. Κλειτσιώτης είπε:

«Ευτυχώς δεν έχουμε την έξαρση κρουσμάτων που έχουν άλλοι Νομοί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Στη δική μας περίπτωση, ακόμη και στο Νοσοκομείο Καβάλας, υπάρχει μία σταθερότητα. Τα νούμερα των εμβολιασμών τελευταία είναι πάρα πολύ καλά. Απόδειξη ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι πρέπει να εμβολιαστεί. Τα εμβόλια που γίνονται είναι όλων των δόσεων. Την πρώτη δόση κάνουν όλες οι ηλικίες. Κάποιοι άνθρωποι πείθονται και εμβολιάζονται τώρα και κάποιοι άλλοι -δεν το κρύβω- αναγκάζονται να εμβολιαστούν λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί και εφαρμόζονται».

*Την προηγούμενη εβδομάδα δηλαδή από 15 έως 21 Νοέμβρη τα κρούσματα στο Ν. Καβάλας ήταν 480. Αυτός ο αριθμός εβδομαδιαίων κρουσμάτων είναι ο μικρότερος για εβδομάδα του Νοέμβρη. Για το Φθινόπωρο του 2021 χειρότερη εβδομάδα με τα περισσότερα ως τώρα κρούσματα ήταν 1 με 7 Νοέμβρη όπου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το Ν. Καβάλας 582.

*Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν γενικά ή τοπικά απαγορευτικά και ότι τα όποια μετρά λαμβάνονται θα αφορούν την κινητικότητα όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιάζονται, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Διαβάστε επίσης