• 26 Απριλίου 2024,

Ένας γενικότερος προβληματισμός για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Καβάλας

 Ένας γενικότερος προβληματισμός για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Καβάλας

Ενόψει της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, όπου ήταν πολύ πιθανό να συζητηθεί το θέμα που έθεσε η αντιπολίτευση για τη διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων των καταναλωτών της ΔΕΥΑΚ,  συζητήθηκε στη ραδιοφωνική συχνότητα της Πρωινής τόσο το ειδικό αυτό ζήτημα όσο και το γενικότερο οικονομικό πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος ο Βαγγέλης Παππάς, ο Άρης Βέρρος και ο Κώστας Κουνακος.

Είναι φανερό ότι άπαντες ζητούν αναλυτική ενημέρωση για τη σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου Καβάλας. Θέλουν μάλιστα αυτή η ενημέρωση να γίνει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με συνεντεύξεις. Άπαντες δήλωσαν πρόθυμοι να βοηθήσουν το Δήμο Καβάλας για να ξεπεράσει το οικονομικό πρόβλημα που φαίνεται ότι έχει. Αρκεί φυσικά να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται.

Ας μην ξεχνάμε ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αποσπασματικές αναφορές στο πρόβλημα, άλλοτε από τον Θόδωρο Μουριάδη και τον Λεωνίδα Παππά. Άλλοτε και από προέδρους νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων.

Ο Βαγγέλης Παππάς είπε στο ραδιόφωνο της Πρωινής μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κοινή επιστολή παρατάξεων της αντιπολίτευσης με την οποία ζητούμε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ΔΕΥΑΚ ήταν μία πρωτοβουλία του Μάκη Παπαδόπουλου, με την οποία συμφωνεί και η παράταξή μας. Εμείς είχαμε μείνει στην ενημέρωση στο ότι τα ταμεία του Δήμου Καβάλας ήταν γεμάτα.

Μάλιστα ο προηγούμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ μιλούσε για αποθεματικό ένα εκατομμύριο ευρώ και έκανε μειώσεις των τιμών του νερού! Αν και το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχαν χρήματα για αγορά του εξοπλισμού στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού (ρότορες) τώρα μας λένε ότι δεν έχουν χρήματα. Πρέπει να συζητήσουμε τι συμβαίνει στα οικονομικά ζητήματα της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου γενικότερα. Αυτά πρέπει να συζητούνται πρώτα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η παράταξή μας δεν πηγαίνει εχθρικά και αντιπολιτευτικά σε προβλήματα που η σημερινή διοίκηση βρήκε. Μπορούμε να βοηθήσουμε.

Για τη ΔΕΥΑΚ ειδικότερα πριν από ένα χρόνο είχαμε κάνει πρόταση που δεν περιελάμβανε μείωση της τιμής του νερού γιατί και για τη ΔΕΥΑΚ υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Αυτός του οικονομικού νοικοκυρέματος. Στο θέμα που θέσαμε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πρέπει να συζητηθεί και να εγκριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς η επίμαχη απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ είναι τιμολογιακή πολιτική».

Ο Άρης Βέρρος είπε από την πλευρά του ότι θα περιμένει για να τοποθετηθεί η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. «Άλλα μας έλεγε ο κ. Κουφατζής για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ» τόνισε ενώ στην ερώτηση γιατί δεν υπέγραψε το αίτημα της αντιπολίτευσης άφησε να εννοηθεί ότι αυτό έγινε γιατί η παράταξη του δεν θέλει να αναδείξει ως συνομιλητές της συγκεκριμένους ανθρώπους. Εννοώντας τον πρώην Χρυσαυγίτη Δημήτρη Βογιατζή που υπογράφει το αίτημα. Από ότι φαίνεται για τον ίδιο λόγο το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αν και ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του, δεν υπέγραψε και ο Χρήστος Ποτόλιας.

Ο Κώστας Κουνακος που μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής είπε:

«Γενικά η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι χάλια. Τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφανε. Ήδη ζήτησα στοιχεία  για να ενημερωθούμε. Το θέμα όμως είναι η επόμενη μέρα. Μπορούμε να συνεργαστούμε όλοι μα όλοι μαζί και να μπουν σε τάξη τα οικονομικά».

 

Διαβάστε επίσης