Ένας νέος Οργανισμός θα γλιτώσει το Νοσοκομείο από αυτόν του 2012

 Ένας νέος Οργανισμός θα γλιτώσει το Νοσοκομείο από αυτόν του 2012

Τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας όσο και ο διοικητής του Νοσοκομείου κινητοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να αποφευχθεί η εφαρμογή στο νοσηλευτικό ίδρυμα του οργανισμού λειτουργίας του που έγινε νόμος του κράτους το 2012. Κανονικά ο οργανισμός έπρεπε να εφαρμόζεται ήδη. Αυτό δεν το επιχείρησε κανείς διοικητής επειδή ο συγκεκριμένος οργανισμός βλάπτει τα συμφέροντα και του Νοσοκομείου και του Ε.Σ.Υ. Είναι γνωστό ότι μετά από αναφορά γιατρού του Νοσοκομείου, η οποία απασχολεί και τη δικαιοσύνη,  επίκειται η εφαρμογή του συγκεκριμένου οργανισμού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τάσος Καρασαββόγλου κινήθηκαν προς το υπουργείο Υγείας. Ζήτησαν τη βοήθεια του. Μάλιστα ο κ. Καρασαββόγλου ήταν στο Υπουργείο την περασμένη Παρασκευή. Ερωτηθείς σχετικά απέφυγε να πει το παραμικρό αφού όπως φαίνεται ανακοινώσεις θα κάνει σήμερα. Ωστόσο έγινε γνωστό ότι ο οργανισμός του 2012 θα αποφευχθεί μόνο αν άμεσα αρχίσει η διαδικασία για να εγκριθεί και να εφαρμοστεί ένας καινούργιος. Μάλλον προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι οι ενέργειες του υπουργείου και του διοικητή του Νοσοκομείου.

Το μεσημέρι το σωματείο των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο προκαλεί συζήτηση επί του θέματος. Έχει προσκαλέσει όλους τους τοπικούς φορείς και παράγοντες. Δεν αποκλείεται αυτή η συνάντηση στις 10 σήμερα το πρωί να δώσει την ευκαιρία στον κ. Καρασαββόγλου να ανακοινώσει τα νεότερα της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης